Groupama Asigurari a incheiat primul an profitabil pe piata din Romania, cu prime brute subscrise totale de peste 700 de milioane de lei si un profit de 13,5 milioane lei, conform standardelor IFRS, dupa un proces de reducere voluntara a expunerii pe RCA si riscuri financiare in ultimii ani.

"La bilantul finalului de an, rezultatele indica o crestere a primelor brute subscrise cu 3,56% pana la 581 milioane lei, cu exceptia asigurarilor RCA si riscuri financiare. In 2014, reducerea voluntara a expunerii pe cele doua clase a generat o scadere a primelor totale subscrise cu 0,98%. Valoarea primelor brute subscrise totale, inclusiv RCA si riscuri financiare, a atins 711 milioane lei", a declarat Francois Coste (foto dreapta), director general al Groupama Asigurari.

Potrivit datelor prezentate de Groupama, asiguratorul este lider pe linia de business Agro, cu o cota de piata de 26% si ocupa locul al doilea pe liniile Property si Casco, cu o cota de piata de 13,5% si respectiv 20%. "Linia asigurarilor non-viata a avut o contributie in totalul primelor brute subscrise de 667 milioane lei (-1,22% incluzand RCA si Riscuri Financiare), iar rezultatul tehnic net dupa comisionare a crescut cu 33% datorita imbunatatirii pe liniile de business Casco, RCA si Property", a spus Calin Matei (foto stanga), director general adjunct Groupama.

"Linia CASCO a inregistrat o crestere a primelor subscrise de +3,34% in 2014, Groupama consolidandu-si pozitia secunda intr-o piata aflata in scadere, cu o cota de piata de 20%. Pe linia Property, Groupama ocupa locul al 2-lea, cu o cota de piata de 13,5%. De asemenea, Groupama ocupa locul 1 pe linia asigurarilor agricole, cu rezultate satisfacatoare in ciuda unui an 2014 dificil din punct de vedere meteorologic", a mai spus Calin Matei.

Aegon, crestere de 22% in...
Citeste si: Aegon, crestere de 22% in 2018, pe asigurari de viata

In opinia sa, asigurarile de sanatate si accidente au fost marcate de o dezvoltare puternica datorata dezvoltarii portofoliului de clienti corporate, avand ca rezultat cresterea subscrierilor pana la 11,3 milioane lei, cu 72% mai mult decat anul trecut. "Linia alte asigurari non-viata, transport, raspunderi civile si travel a inregistrat o crestere de + 12% a primelor subscrise, pana la 27,5 milioane lei", a spus reprezentantul Groupama.

Asigurarile de Viata au avut o contributie in totalul primelor brute subscrise de 43 milioane lei, in crestere cu 3% fata de 2013, peste media de crestere a pietei de 0,47%, iar rezultatul tehnic net dupa comisionare este conform nivelului planificat pentru 2014.

Cand iese pe poarta fabricii...
Citeste si: TAGRO - primul tractor agricol romanesc facut dupa o pauza de 10 ani


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Noi inspectii ale Concurentei la companii auto si asiguratori