Programul de conversie a creditelor in franci elvetieni acordate de Volksbank prevede eliminarea comisionului de risc, restituirea comisioanelor abuzive percepute clientilor sub forma unei scaderi a soldului creditului si aplicarea unei reduceri de 22,5%, a declarat pentru wall-street.ro Omer Tetik, CEO-ul Bancii Transilvania, imediat dupa semnarea documentelor care incheie oficial procesul de preluare a Volksbank.

"Incepand de maine, Banca Transilvania nu va mai inregistra comisionul de risc atasat creditelor Volksbank si vom incepe in cazul tuturor clientilor sa privim comisioanele abuzive platite pana acum. O sa le dam inapoi prin reducerea soldului creditului, indiferent de valuta", a spus Omer Tetik (foto), precizand ca programul de conversie va fi lansat oficial in 4 mai.

In plus, Banca Transilvania va oferi o reducere de 22,5% pentru clientii care au credite in franci elvetieni la Volksbank, dupa ce in prealabil se va face conversia la cursul valutar actual. "Abordarea personalizata va fi in unele cazuri. De exemplu, in cazul creditelor speculative aceasta reducere poate sa fie mai mica. Reducerea totala va fi diferita in functie de comisionul de risc, pentru ca unii clienti au platit la inceputul creditului acest comision, iar ulterior banca nu a mai perceput comisionul".

Banca Transilvania anunta si faptul ca va prelungi cu o luna perioada in care cursul la creditele in franci elvetieni ale Volksbank ramane inghetat, in conditiile in care aceasta masura expira in 17 aprilie.

"Valoarea efectiva a reducerii totale difera astfel in functie de situatia fiecarui client in parte, tinandu-se cont de soldul creditului, de eventuale restante si penalitati sau de situatiile particulare in care comisionul de risc/administrare a fost deja recuperat de la Volksbank Romania de catre clienti", se arata si in comunicatul emis de banca.

Oferta este valabila din 4 mai, in unitatile Volksbank, iar conversia se va realiza la cursul BNR din data semnarii documentatiei la notariat.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri