Un locuitor al orasului Arad, care are sase copii si lucreaza doar doua luni pe an construind sobe de teracota, a adunat din cosurile de gunoi ale unor magazine peste 1.500 de bonuri fiscale, 23 dintre acestea fiind castigatoare la Loteria bonurilor fiscale.

Constantin Lungu, de 43 de ani, este din satul aradean Firiteaz si s-a prezentat, marti, la Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) pentru a revendica anumite castiguri la Loteria bonurilor fiscale, transmite corespondentul Mediafax. Seful AJFP Arad, Marius Draganescu, a declarat corespondentului Mediafax ca barbatul a prezentat, in original, nu mai putin de 23 de bonuri fiscale de cate 6 lei, emise in 7 februarie, castigatoare la Loteria bonurilor fiscale.

"Barbatul a depus 23 de bonuri fiscale valabile, in original, care au fost emise in 7 februarie de mai multe magazine din Arad. Este un caz special si asteptam instructiuni pentru a afla cum vom proceda pentru acordarea premiului", a declarat Draganescu.

Este un caz special si asteptam instructiuni pentru a afla cum vom proceda pentru acordarea premiului

Seful AJFP Arad a spus ca, in judet, pana marti dupa-amiaza, au fost inregistrate 71 de bonuri fiscale castigatoare, dar numai Constantin Lungu a depus mai multe, restul persoanelor care s-au prezentat pentru a revendica premii avand cate un bon. Contactat de corespondentul MEDIAFAX, detinatorul celor 23 de bonuri a spus ca a inceput sa le adune inca din momentul in care a intrat in dezbatere publica posibilitatea organizarii acestei loterii.

"De cand a fost doar in discutii loteria, eu am inceput sa adun bonuri. Am strans peste 1.500, majoritatea aruncate la iesirea din magazine de catre alti cumparatori. Le-am adunat din cosurile speciale unde se aruncau, chiar daca altii se uitau cu mirare", povesteste aradeanul.

Barbatul spune ca in momentul in care a fost decisa organizarea loteriei a mers la magazine si a cerut la casa bonurile lasate de catre cumparatori.

Le-am cerut vanzatoarelor bonurile si s-au uitat ciudat, au spus ca nu va fi nimic de concursul asta. Indiferent de suma, zece la suta dau saracilor

"Le-am cerut vanzatoarelor bonurile si s-au uitat ciudat, au spus ca nu va fi nimic de concursul asta. Seara de seara mergeam la magazine si adunam bonurile lasate de clienti. Eu ma gandeam ca unul tot va fi castigator, dar nu am crezut ca o sa am norocul sa am 23 de bonuri castigatoare. Sper sa primesc premiu pentru fiecare din ele, pentru ca asa ar fi corect", spune aradeanul.

Constantin Lungu este sobar de meserie, dar nu are un serviciu stabil, pentru ca in satul sau sau in apropiere nu sunt fabrici unde sa se angajeze. El castiga doar doua luni pe an, toamna, cand construieste teracote. "Nu am gasit de lucru si ma descurc cum pot. Sper ca banii care imi vin de la loterie sa fie un ajutor insemnat", spune barbatul.

El are sase copii, de pana la 19 ani, intre care gemeni de 7 ani. Aradeanul si-a facut si planuri pentru banii pe care spera sa-i primeasca. "Indiferent de suma, zece la suta dau saracilor. Vreau sa ajut si alti oameni care au greutati", a spus barbatul.

La prima extragere organizata pentru loteria bonurilor fiscale de catre Ministerul Finantelor si ANAF, care a avut loc luni, in a doua zi de Paste, au fost declarate castigatoare bonurile emise la 7 februarie, cu valori intre 6,00 lei si 6,99 lei.

Persoanele care detin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu aceasta valoare, se pot prezenta in urmatoarele 30 de zile la unitatile ANAF, cu bonurile in original si o copie a actului de identitate, premiile urmand sa fie acordate in maximum trei luni.

Timis: Un tanar a depus la Fisc 13 bonuri castigatoare la loterie, obtinute jucand la pariuri sportive

Un tanar in varsta de 25 de ani din Sannicolau Mare (Timis), a scris pe o retea de socializare ca a castigat la Loteria bonurilor fiscale cu 13 bonuri obtinute dupa ce a jucat la pariuri sportive, el venind marti la sediul Finantelor Publice pentru a depune cerere de revendicare a castigurilor.

Tanarul Robert Hriscu, in varsta de 25 de ani, a filmat o parte din cele 13 bonuri castigatoare si a postat inregistrarea pe pagina sa de Facebook, el mentionand ca a obtinut bonurile respective, fiecare cu o valoare de sase lei, dupa ce a jucat la pariuri sportive. De asemenea, el a comentat ca are "cu ce sa se laude".

Tanarul este din orasul Sannicolau Mare si marti a venit la sediul Administratiei Finantelor Publice pentru a depune cerere de revendicare a castigurilor la Loteria bonurilor fiscale.

Potrivit directorului adjunct al Administratiei Finantelor Publice Timis, Mircea Calin, in judet aproximativ 80 de persoane s-au prezentat la sediul institutiei pentru a anunta ca au bonuri fiscale castigatoare la Loteria bonurilor fiscale.

Castigatorii au la dispozitie 30 de zile pentru a-si ridica premiile, iar pentru aceasta ei trebuie sa depuna la sediul Finantelor Publice bonurile castigatoare in original, o cerere tip si o copie a actului de identitate. La prima extragere organizata pentru Loteria bonurilor fiscale de catre Ministerul Finantelor si ANAF, care a avut loc luni, in a doua zi de Paste, au fost declarate castigatoare bonurile emise la 7 februarie, cu valori intre 6,00 lei si 6,99 lei.

Citeste si:

    Persoanele care detin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu aceasta valoare, se pot prezenta in urmatoarele 30 de zile la unitatile ANAF, cu bonurile in original si o copie a actului de identitate, premiile urmand sa fie acordate in maximum trei luni.

    Foto: Shutterstock / Receipts

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


    Setari Cookie-uri