Directorul executiv al bancii ungare OTP, Sandor Csanyi a declarat, miercuri, ca se indoieste ca CEC va fi vanduta OTP sau altui cumparator pe motiv ca exista o mare discrepanta intre valoarea reala si cea estimata a bancii romanesti.
"Ma indoiesc de faptul ca banca va fi vanduta noua sau altui cumparator, deoarece exista o mare discrepanta intre valoarea reala si cea estimata a bancii", a declarat presedintele si directorul executiv al bancii OTP, Sandor Csanyi, in cadrul unei conferinte de miercuri, informeaza NewsIn.

OTP si National Bank of Greece sunt cele doua banci ramase in cursa pentru privatizarea CEC, dupa depunerea ofertelor finale, in urma cu o luna.
Autoritatile romane au anuntat ca vor amana termenul de depunere ofertele finale imbunatatite pentru privatizarea CEC, deoarece ofertantii au cerut un audit partial, al rezultatelor semestriale obtinute de CEC. Termenul initial pentru anuntarea castigatorului era 31 august 2006. Potrivit declaratiilor presedintelui CEC, Eugen Radulescu, preluarea efectiva a CEC de catre un investitor, respectiv inregistrarea unui alt actionariat la Registrul comertului, ar putea avea loc in martie 2007.

Guvernul roman intentioneaza sa finalizeze vanzarea unei cote de aproape 70% din capitalul CEC, pana la sfarsitul acestui an, iar analistii declara ca acest pachet majoritar ar valora maxim cinci sute de milioane de euro.
CEC detine peste jumatate dintre filialele bancare din Romania, dar continua sa inregistreze o scadere a cotei de piata. OTP, cea mai mare banca privata din centrul Europei, din punctul de vedere al capitalizarii de piata, a investit, recent, peste un miliard de euro in achizitii din Ucraina, Rusia si din regiunea balcanica.

Comisia de privatizare a CEC nu comenteaza declaratiile OTP

Comisia de privatizare a CEC nu comenteaza declaratiile directorului OTP, Sandor Csanyi, potrivit carora autoritatile romane ar putea sa nu mai vanda CEC, a declarat, pentru NewsIn, consilierul de presa al ministrului de finante, Stelian Negrea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri