Bank of America, a doua mare institutie bancara din SUA in functie de active, a raportat un profit net de 3,36 miliarde dolari in primul trimestru, fata de un rezultat negativ de 276 milioane dolari in perioada similara a anului trecut, pe fondul costurilor in scadere, transmite MarketWatch.

Veniturile bancii au coborat cu 5,9% la 21,42 miliarde dolari, sub estimarile analistilor, care anticipau venituri de 21,51 miliarde dolari, scrie Mediafax.

Cheltuielile totale au scazut cu 29%, de la 22,24 miliarde dolari in primul trimestru al anului trecut la 15,7 miliarde dolari, in timp ce costurile pentru litigii s-au redus la 370 milioane dolari, fata de 6 miliarde dolari in primele trei luni din 2014.

Bank of America a folosit o parte din costurile pentru litigii provizionate in primul trimestru al anului trecut pentru a acoperi plata unei amenzi record de 16,7 miliarde dolari pentru inchiderea, in august 2014, a unei investigatii legate de incorectitudini in tranzactiile cu ipoteci.

De la declansarea crizei financiare globale in 2008, banca americana a inregistrat cheltuieli pentru litigii de peste 70 miliarde dolari, aproape dublu fata de costurile consemnate de institutia rivala JP Morgan, in valoare de aproximativ 36 miliarde dolari.

JP Morgan Chase&Co., cea mai mare banca din SUA, a anuntat marti cresterea profitului la 5,91 miliarde dolari in primul trimestru, de la 5,27 miliarde dolari in urma cu un an.

Sursa foto: Northfoto / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri