Romania se afla pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste rata de folosire a serviciilor de mobile banking, mai putin de o cincime dintre romani utilizand anul trecut dispozitive mobile pentru a efectua plati, in conditiile in care media europeana se apropie de 40%, potrivit unui studiu ING.

Gradul de utilizare a serviciilor de mobile banking in Romania a scazut anul trecut la 17%, de la 23% in 2013. Studiul a fost realizat pe un esantion de 12.403 de persoane din 13 tari europene, anume Romania, Austria, Italia, Franta, Luxemburg, Spania, Belgia, Germania, Cehia, Polonia, Marea Britania, Olanda si Turcia, relateaza Mediafax.

Turcia si-a mentinut pentru al doilea an consecutiv pozitia de lider in Europa in functie de gradul de folosire a serviciilor de mobile banking, procentul celor care folosesc dispozitive mobile pentru a efectua plati fara numerar sau tranzactii bancare crescand de la 49% in 2013 la 56% anul trecut.

Pe locul doi se afla Olanda, cu un procent de 50% fata de 44% in 2013, urmata de Polonia si Spania (48% vs. 41%, respectiv 44%) si Austria (43% vs. 40%). La polul opus, Franta este a doua cea mai mica piata de mobile banking din Europa dupa Romania, cu un grad de utilizare de 22% in 2014, fata de 25% in anul anterior, urmata de Belgia (27% vs. 26% in 2013) si Germania (34% vs. 33%).

La nivelul Europei, 38% dintre respondenti au declarat ca folosesc dispozitive mobile pentru a efectua plati si alte tranzactii, in urcare usoara de la 37% in 2013. Patru din cinci respondenti (80%) din Europa apreciaza ca serviciile de mobile banking au avut un impact pozitiv asupra felului in care isi administreaza finantele personale, clasamentul pe tari fiind condus tot de Turcia, unde 89% dintre cei chestionati au spus ca au observat o schimbare pozitiva odata cu utilizarea platilor mobile, urmata de Polonia (87%), Spania (84%), Italia si Romania (ambele 83%).

In ceea ce priveste platile cu numerar, 53% dintre romani declara ca folosesc mai putin banii fizici decat cu un an in urma, usor peste media europeana, de 49%. De asemenea, romanii sunt printre cei mai receptivi cetateni europeni in privinta folosirii monedelor virtuale, precum Bitcoin, pentru plati online, 22% dintre respondenti afirmand ca acest tip de moneda reprezinta viitorul pentru cumparaturile pe internet, comparativ cu 8% dintre olandezi si 13% dintre britanici. Media europeana a celor care se declara increzatori in viitorului monedei virtuale este de 24%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri