Consiliul de Administratie al Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) a luat decizia de a vinde in acest an mai multe sedii din tara pentru eficientizarea activitatii, pana in prezent fiind vandute 15 dintre acestea.

"Banca noastra are in proprietate peste 950 de spatii, de-a lungul si de-a latul tarii. Unele dintre acestea sunt supradimensionate, altele sunt investitii in curs, care au fost intrerupte, unele chiar de mai bine de doi ani si in orice caz, nu sunt necesare activitatii bancii, iar decizia de vanzare a spatiilor care sunt excedentare a fost una de business. Aveam unele spatii care erau in localitati mici, de provincie, de cateva mii de metri patrati si niciodata nu ar fi fost nevoie de spatii atat de mari", a declarat presedintele CEC, Eugen Radulescu, citat de BBC. Reteaua de sucursale si filiale a CEC, la sfarsitul anului 2005, numara peste 1.400 de sedii.

In urma restructurarii CEC, peste 1.500 de posturi au fost reduse in ultimul an si jumatate, in momentul actual, numarul angajatilor CEC fiind de aproximativ 7.200 potrivit datelor Rompres. Pe de alta parte, CEC se afla in ultima faza a privatizarii. Desi reteaua extinsa de sucursale si filiale detinute de CEC este unul dintre cele mai importante avantaje ale bancii, pretul de vanzare al CEC nu ar trebui sa fie influentat de numarul sediilor, considera comentatorul economic Liviu Voinea.

"Valoarea cu care va fi vandut CEC nu ar trebui sa depinda in primul rand de calculul contabil al activelor, ci mai degraba de brandul, de numele CEC pe piata. Pana la urma, 1.000 si ceva de unitati CEC in zone rurale nu stiu cat inseamna, avand in vedere capacitatea redusa de garantare, de exemplu, a unui credit de catre multi din zonele rurale", a spus Voinea.

Cei doi candidati ramasi in cursa pentru privatizarea CEC, banca OTP - echivalentul CEC din Ungaria, si National Bank of Greece - asteapta o ultima verificare a rezultatelor financiare inregistrate de institutia bancara in prima jumatate a acestui an. Cele doua banci trebuie sa depuna ofertele finale pana la sfarsitul acestei luni, pentru un pachet de 70% din actiunile CEC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri