Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta pe pagina de Facebook ca localurile de pe litoral fiscalizeaza incasari zilnice de sute de mii de lei.

"Un club din Mamaia a inregistrat vanzari fiscalizate, in numerar, de peste 221.000 de lei intr-o singura seara. La inceputul saptamanii viitoare va vom prezenta rezultatele verificarilor desfasurate la nivel national in timpul minivacantei de 1 mai", anunta Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Reprezentantii Directiei Antifrauda au mers, de 1 Mai, in Vama Veche, unde au fost intampinati cu ostilitate de catre o parte dintre turisti. Echipele de control au verificat timp de cateva ore terasele si restaurantele din Vama Veche, dupa care controlul s-a mutat in Mamaia. Hotelierii cerusera autoritatilor ca aceste controale ale Directiei Antifrauda sa nu aiba loc in minivacanta de 1 Mai, ci dupa aceasta perioada.

Zeci de autoturisme ale ANAF au mers cu girofarurile pornite prin statiune, oprindu-se la diverse localuri pentru ca inspectorii sa vada daca exista nereguli. De asemenea, au fost controlate si cluburile din statiune, inspectorii antifrauda dorind sa verifice evidenta contabila, iar aceasta actiune a continuat pana spre dimineata. Pentru vacanta de 1 Mai, aproape 200 de inspectori antifrauda au fost detasati pe litoral ca sa controleze activitatea de la terase, restaurante, hoteluri si chioscuri.

Dosar penal dupa ce parbrizul unei masini a ANAF a fost spart cu o piatra

Politistii constanteni au deschis un dosar penal dupa ce parbrizul unei masini a ANAF a fost spart cu o piatra aruncata de un turist, in timpul controalelor facute de inspectorii antifrauda la Vama Veche, iar oamenii legii incearca sa il identifice si sa il gaseasca pe autor.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Constanta, politistii au deschis un dosar penal pentru distrugere dupa ce unei masini a ANAF, aflata in Vama Veche, i-a fost spart parbrizul de o piatra aruncata de un turist, transmite Mediafax.

Pana in prezent, autorul acestui gest nu este cunoscut, oamenii legii desfasurand cercetari pentru identificarea lui.

Incidentul a avut loc in timpul unuia dintre controalele desfasurate in aceasta perioada, pe litoral, de catre inspectorii antifrauda.
De altfel, reprezentantii Directiei Generale Antifrauda Fiscala au postat pe pagina de Facebook a institutiei un mesaj referitor la aceste controale, in care se arata ca agentii economici de pe litoral fiscalizeaza incasari zilnice de sute de mii de lei.

Sursa foto: ANAF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri