Propunerea de credit este in prezent analizata de BEI, iar banii obtinuti din imprumut ar putea fi folositi pentru acordarea de credite pentru "proiecte la scara mica si medie din domeniile protectia mediului, reducerea consumului de enrgie, infrastructura, dezvoltarea economiei bazate pe cunoastere, industrie, servicii si turism in Romania", se arata in anuntul BEI, citat de NewsIn.

Imprumutul are drept obiectiv oferirea de finantare pentru intreprinderi mici si mijlocii (IMM), autoritati publice - inclusiv municipalitatile, dar si pentru proiecte publice sau private de orice marime. Principalul domeniu pentru care se acorda imprumutul este insa protectia mediului. "Romania introduce treptat legislatia privind mediul inconjurator necesara in vederea armonizarii standardelor sale ecologice cu cele ale Uniunii Europene", se mentioneaza in anunt.

Cei care doresc sa obtina finantari din imprumutul acordat de BEI trebuie sa se asigure ca proiectele respecta legislatia europeana. "Celui imprumutat i se va cere sa asigure conformitatea proiectelor cu directivele Uniunii Europene, in special in ceea ce priveste contractele acordate de catre sectorul public", se precizeaza in anuntul citat.