Potrivit agentiei italiene de presa ANSA, compania italiana de asigurari Fondiaria SAI ar fi inaintat o oferta de preluare asiguratorului roman Asirom si ar putea primi un raspuns la aceasta oferta pana la sfarsitul anului 2006.

"Am inaintat o oferta celor de la Asirom, insa va mai dura pana vom primi un raspuns, intrucat, deocamdata, cei de la Asirom analizeaza oferta noastra", a declarat, pentru ANSA, directorul administrativ al Fondiaria SAI, Fausto Marchionni. "Avem in vederea extinderea afacerilor noastre, atat in Italia, cat si in strainatate, tintele principale fiind Romania, Rusia si Serbia", a mai spus Fausto Marchionni.

Contactat de NewsIn, Ioan Niculae a infirmat ca ar fi in negocieri cu societatea italiana de asigurari. Fondiaria SAI este o companie italiana de asigurari, cu sediul in Florenta, membra a SAI, grup financiar care desfasoara activitati in asigurari, domeniul bancar, piata imobiliara, agricultura si sanatate. Fondiaria SAI detine un capital social in valoare de 176,89 milioane euro. in anul 2005, Fondiaria SAI a inregistrat un profit net de 300,60 milioane euro si o cifra de afaceri de 5,25 miliarde euro.

Asirom a inregistrat, in primul semestru al anului 2006, un profit net de peste opt milioane lei (2,3 milioane euro) si o cifra de afaceri de 357 milioane lei (in jur de 100 milioane euro), clasandu-se pe locul al doilea in topul asiguratorilor din Romania, cu o cota de piata de 12,36%. in anul 2005, Asirom a avut pierderi de 36 milioane lei (10 milioane euro).

Actionarii Asirom sunt: Interagro Bucuresti, controlata de omul de afaceri Ioan Niculae (50%), Broadhurst Investments (14,93%), QVT Fund LP (12,23%), AVAS (6,38%), alte persoane fizice si juridice (16,46%).