Alpha Bank Romania majoreaza, incepand de luni, dobanzile acordate pentru depozitele in lei si in valuta, constituite de persoanele fizice, iar valoarea dobanzii inregistreaza o crestere de pana la 9%, potrivit unui comunicat al bancii.

Majorarea este valabila atat pentru depozitele la termen, cat si pentru certificatele de depozit. "Pentru depozitele la termen de un an, de exemplu, dobanzile sunt de 7,25% pentru lei, 4,15% pentru dolari si 3,25% pentru euro", se precizeaza in comunicat.

Certificatele de depozit cu scadenta pe 12 luni sunt remunerate cu dobanzi de 7,25%, pentru cele in lei, 4,4%, pentru cele in dolari si de 3,25%, daca sunt in euro.

Alpha Bank a decis sa majoreze si dobanda pentru depozitul la termen Alpha Avans, care da posibilitatea deponentului, persoana fizica, sa primeasca intreaga dobanda chiar la momentul constituirii depozitului in lei, euro sau dolari. "Clientii pot astfel sa cheltuiasca sau sa investeasca banii aferenti dobanzii, fara ca suma sa fie afectata de inflatie", se arata in comunicatul bancii.

Dobanzile pentru depozitul la termen de un an Alpha Avans sunt de 6,25%, pentru cele in lei, 3,75%, pentru cele in dolari si 3%, daca sunt in euro.

"Cresterea dobanzilor la depozite vine in sprijinul clientilor, oferindu-le posibilitatea de a economisi intr-un mod cat mai avantajos. Banca ofera siguranta asupra economiilor, toate dobanzile fiind fixe pe intreaga durata a constituirii depozitelor", a declarat vicepresedintele executiv al Alpha Bank Romania, Sergiu Bogdan Oprescu.

Alpha Bank Romania apartine grupului grec Alpha Bank Group, a doua banca elena dupa marimea activelor. Alpha Bank Romania vrea sa ajunga la 70 de unitati pana la sfarsitul acestui an, iar planurile sale prevad crearea unei retele de 150 de agentii si sucursale pana la sfarsitul lui 2008, a precizat recent, pentru NewsIn, ofiterul de presa al bancii, Elena Nita.

Dupa primele sase luni ale anului, depozitele atrase de la clienti se cifrau la 711 milioane euro, in crestere cu 65% fata de aceeasi perioada a anului 2005, mentioneaza reprezentantii bancii.

Subsidiara romaneasca a grupului bancar grec avea, la sfarsitul primului semestru din 2006, active de 6,08 miliarde lei (1,7 miliarde euro), in crestere cu 24,4% fata de sfarsitul anului trecut, fiind pe locul al saptelea pe piata romaneasca. Cota de piata Alpha Bank era de 4,22% la 30 iunie 2006, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri