Citibank Romania este o adevarata scoala de bancheri. Multi dintre angajatii bancii s-au alaturat grupului inca de pe bancile scolii, fie in cadrul programului de Internship, fie in regim part-time, in perioada cand erau studenti.

Wall-Street si-a propus sa afle care este profilul angajatului care are succes in cadrul Citibank. In opinia lui Florin Petrescu, Director Resurse Umane, Citibank Romania, in primul rand este vorba despre cei care doresc mai mult de la cariera lor, un mediu profesionist si competent, dinamic, divers si in continua transformare, dar extrem de bine structurat. Nu in ultimul rand, cei care pun pe primul loc integritatea, onestitatea, deschiderea si lucrul in echipa.

Daca masori valoarea unui job in functie de ceea ce ai de invatat in cadrul lui, Citibank este un mediu in care trebuie sa inveti in fiecare zi ceva nou si ca atare un loc de munca foarte valoros. Si asta pentru ca ai de la cine sa inveti, adauga Florin Petrescu.

Numarul de angajati din cadrul Citibank Romania a ajuns la cota 406, iar numarul estimat pentru finalul anului este de aproximativ 430. Modalitatile de recrutare ale bancii sunt in special referintele din partea angajatilor Citibank, dar si programe de recrutare direct din universitati, siteurile de recrutare si, nu foarte des, agentiile de recrutare.

Cresteri semnificative ale numarului de angajati au fost inregistrate in cadrul diviziei de consumer banking CitiFinancial, precum si in cadrul diviziei Commercial Banking Group, care targeteaza companiile cu cifra de afaceri intre 2 si 50 milioane de dolari. De asemenea, pe segmentul de corporate banking, au fost inregistrate cresteri semnificative si in cadrul departamentelor care lanseaza si dezvolta produse financiare extrem de complexe, anunta reprezentantii bancii.

Citibank este parte a unei retele globale extinse in peste100 de tari, iar avantajele si oportunitatile oferite de aceasta retea sunt simtite de fiecare citibanker.

Cineva spunea World is my playground. In cazul Citigroup, expresia se traduce prin faptul ca ai colegi in toata lumea, valori comune, si un know how vast, care se imbogateste continuu si pe care il poti accesa oricand. Sunt situatii in care te consulti cu colegi din alte tari, implementezi proiecte similare sau pur si simplu impartasesti cele mai bune practici. Sunt proiecte care se implementeaza in Romania in baza expertizei din alte tari si proiecte care se implementeaza in alte tari in baza expertizei noastre de aici, apreciaza Florin Petrescu.

O retea globala precum cea oferita de Citigroup implica si oportunitati deosebite de dezvoltare a carierei. In prezent, 6 romani care si-au inceput drumul alaturi de Citigroup in Romania lucreaza acum in diverse centre regionale ale grupului. Potrivit lui Predescu, acestia sunt extrem de bine apreciati pentru ca sunt foarte bine pregatiti, ambitiosi si competitivi.

Cum Citigroup presupune un mediu extrem de divers, si reciproca este de asemenea valabila, iar in cadrul bancii din Romania sunt angajati de pe 3 continent, iar acest lucru nu face decat sa adauge valoare echipei locale.

Banca incurajeaza activitatile off-hours organizate prin intermediul clubului social al angajatilor - CitiClub. Astfel, angajatii bancii se reunesc frecvent in afara orelor de program in cadrul unor evenimente precum competitii sportive, iesiri la film, picnic sau petreceri cu diverse ocazii. Aceste evenimente sunt organizate de voluntari si creeaza posibilitatea colegilor sa interactioneze si intr-un mediu informal, uneori chiar impreuna cu familiile lor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri