In prima jumatate a acestui an, Generali Asigurari a platit despagubiri de peste 250 000 RON (2,5 mld. lei vechi), atat pentru culturile agricole, cat si pentru animalele care fusesera asigurate, la acestea adaugandu-se rezervele la culturile care au ramas „sub observatie”. Furtuna de la inceputul acestei luni a ridicat rezervele de dauna la peste 700 000 RON (7 mld. lei vechi).

Dupa primul semestru al anului 2006, Generali detine o cota de piata de 4,74%, potrivit datelor companiei, situandu-se pe locul opt in topul asiguratorilor din Romania. Volumul primelor brute subscrise in primele sase luni ale anului a fost de 133,7 milioane lei (37,8 milioane euro), de doua ori si jumatate mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Volumul total de prime brute incasate de Generali s-a ridicat, in primul semestru al anului, la 106,1 milioane lei, dublu fata de perioada similara a anului 2005. Potrivit datelor companiei, cele mai bine vindute asigurari in primul semestru au fost cele de mijloace de transport terestre (49,4% din total prime brute subscrise), urmate de asigurarile de incendiu si calamitati naturale (13,8%).

Societatea de asigurari Generali tinteste o cifra de afaceri de circa 67 milioane euro anul acesta in Romania, iar tinta pentru 2007 si 2008 e sa detina peste patru, respectiv 5%, din piata de profil

Valoarea daunelor platite, in primul semestru din 2006, de Generali a fost de 21,7 milioane de lei (6,12 milioane euro). Generali a fost printre societatile de asigurare cu cele mai mari pierderi in 2005, conform datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, si a incheiat anul cu pierderi de 15 milioane lei si a fost a treia firma de asigurari in "topul" companiilor cu cel mai mare volumul al pierderilor pe domeniul asigurarilor.

Cerealele, plantele tehnice si cele medicinale, plantele de nutret, legumele, rodul viilor si pomilor, culturile din sere, solarii si pepeniere sunt numai cateva din culturile agricole care pot fi asigurate de Generali Asigurari. Riscurile acoperite de asigurari sunt reprezentate de grindina, ploi torentiale, furtuna / vijelie, incendiu, alunecari si prabusiri / surpari de terenuri, ingheturi timpurii de toamna si tarzii de primavara.

In ceea ce priveste asigurarea animalelor, pot fi asigurate bovine, ovine, caprine, porcine, cabaline, dar si cai de rasa din herghelii, stupi de albine, pasari din toate categoriile, pesti si melci din crescatorii. Riscurile acoperite de acest tip de asigurare sunt reprezentate de accidentele provocate de inundatii, incendiu, furtuna, cutremur, avalanse, precum si de atacul animalelor salbatice, muscatura serpilor, leziuni interne etc.