Clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) vor avea posibilitatea, incepand cu 2007, sa-si deduca, din veniturile impozabile, cheltuielile efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ in limita a 300 lei pe an.
Noul Cod Fiscal, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2007, are cateva prevederi exprese referitoare la activitatea de economisire si creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Astfel, contribuabilul poate deducedin veniturile impozabile din salarii, obtinute la functia de baza, cheltuielile efectuate pentru economisire in sistem colectiv pentru domeniul locativ in limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an.

"Ne asteptam ca aceasta prevedere a Codului Fiscal sa fie bine primita de clientii nostri - actuali si eventual noi - pentru ca experienta de pana acum a aratat ca orice facilitate oferita clientilor nostri s-a reflectat rapid in numarul si calitatea contractelor. Tinand cont insa ca prevederile noului cod fiscal se vor aplica incepand cu anul viitor, marea noastra provocare, pe termen scurt, va fi sa gasim cele mai bune solutii pentru ca aceasta informatie, acest mesaj, sa ajunga la cat mai multe persoane, acestia sa-o inteleaga si sa poate beneficia de ea," a declarat pentru Wall-Street Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

In plus, articolul 65, alineatul (2), face referire la faptul ca sunt neimpozabile veniturile sub forma dobanzilor bonificate la depozitele clientilor constituite in baza Legii nr. 541/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

Prin masurile adoptate in noul Cod Fiscal, statul confirma practic sustinerea sistemului de economisire si creditare ca instrument important pentru dezvoltarea domeniului locativ, pe de o parte, dar si pentru sprijinirea persoanelor care doresc sa-si imbunatateasca conditiile de locuit. In plus, cred ca s-a inteles ca acest produs este o parghie in atingerea unor obiective macroeconomice cum ar fi cresterea gradului de economisire la nivelul sistemului bancar sau reducerea deficitului de cont curent, a adaugat Ionut Costea.

La sfarsitul primului semestru volumul total al economiilor clientilor Raiffeisen Banca pentru Locuinte se apropia de 41 milioane euro. La sfarsitul lui 2005 acest indicator a atins cifra de 28 milioane Euro, fata de 22 milioane euro nivelul prognozat.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a inceput activitatea in iunie 2004, fiind prima banca pentru locuinte din sistemul bancar romanesc. Produsul oferit este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ.

In etapa de economisire, statul ofera o prima de stat de 15% din suma economisita in anul calendaristic precedent, dar nu mai mult de echivalentul in lei a 150 de euro.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri