Raiffeisen Bank a incheiat procesul de selectie pentru cea de-a treia editie a programului pentru studenti Bursa Raiffeisen 2006. Acest program se adreseaza studentilor cu rezultate exceptionale din anii terminali, care au fost admisi sa-si definitiveze studiile la universitati de prestigiu din strainatate in anul universitar 2006-2007.
Programul Bursa Raiffeisen isi propune sa sprijine financiar zece studenti cu rezultate universitare foarte bune si experiente extra-curriculare bogate, dar si sa le faciliteze acestora angajarea in banca dupa finalizarea studiilor. Bugetul total alocat de catre Raiffeisen Bank pentru aceasta editie a fost de 25.000 de euro.

Din totalul de peste 350 de aplicatii au fost intervievati de catre specialistii Directiei Resurse Umane 70 de studenti, 45 dintre ei fiind ulterior testati on-line (candidatilor le-au fost verificate stilul de gndire, profilul trasaturilor comportamentale si interesele ocupationale). In ultima etap 20 de finalisti au participat la un centru de evaluare, fiind astfel desemnati cei 10 bursieri.

ING Romania a desemnat castigatorii "Bursei ING 2006"

Si ING Romania a anuntat de curand castigatorii programului Bursa de studii ING 2006, adresat in acest an absolventilor de invatamant superior cu profil economic si IT.

La ceremonia de decernare a Bursei ING au participat Misu Negritoiu, director general ING Bank Romania, Albert Roggemans, director general adjunct si Bram Boon, director general al ING Asigurari de Viata. Programul a avut un succes deosebit anul acesta si am fost foarte placut impresionat de calitatea candidatilor, care au dovedit ca au cunostinte aprofundate despre ING si despre piata bancara in general. In cei 10 ani de cand organizam acest program am constatat ca cei selectati si ramasi in cadrul bancii au dovedit aptitudini profesionale deosebite si au fost promovati, a declarat domnul Misu Negritoiu.

"Bursa ING 2006" a fost castigata de Diana Gaftea, absolventa a Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori in 2006. In timpul facultatii a fost membra a asociatiei AIESEC, iar in ultimul an de facultate a fost Coordonator Relatii Externe pentru Europa Centrala si de Est in cadrul acestei organizatii. Ea va beneficia de un program intensiv de pregatire de specialitate in domeniul financiar-bancar, atat la sediul ING din Bucuresti cat si la sediul central al ING de la Amsterdam. De asemenea, ea va avea oportunitatea de a acumula timp de o luna experienta practica in biroul ING din Bruxelles.

Diana Gaftea se numara printre cei 12 finalisti de anul acesta carora ING le ofera sansa de a participa la un program ce consta in 6 luni de practica in diferite departamente din cadrul ING, urmate de 6 luni de perfectionare intr-o anumita activitate sub indrumarea profesionistilor in unul din domeniile alese: bancar, IT sau asigurari.

Acesta este al zecelea an in care ING organizeaza aceasta competitie prin care cei mai talentati absolventi au posibilitatea de a se alatura profesionistilor din cadrul companiei. De la lansarea acestui program, peste 40 de absolventi au devenit membri ai echipei ING, multi dintre ei fiind in prezent manageri de top si de nivel mediu.

Aptitudinile luate in considerare pentru alegerea castigatorilor sunt atat profesionale cat si interumane, printre acestea numarandu-se: motivarea si initiativa, flexibilitatea si adaptabilitatea, entuziasmul si energia, capacitatea de analiza si sinteza, spiritul de echipa. De asemenea, hotaratoare au fost personalitatea studentilor, nivelul de cunostinte precum si abilitatile practice si teoretice.

Programul ING Trainee a fost lansat in 1997, absolventilor de invatamant superior oferindu-li-se posibilitatea de a decide asupra carierei lor prin participarea in acest program special conceput pentru ei, atat in domeniul bancar cat si in cel de asigurari. Premiul, Bursa ING, a fost oferit in fiecare an celui mai bun candidat dintre cei selectati.
In 1997 si 1998 programul s-a adresat doar absolventilor Facultatii de Relatii Economice Internationale, ING alegand in acest program 4 trainees.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri