Banca Mondiala ar putea lansa o alta emisiune de obligatiuni pe piata romaneasca, dupa succesul celei de 525 milioane lei lansata luni, deoarece piata are resursele pentru a o primi, a declarat directorul pentru piete de capital din Banca Mondiala, Doris Herrera-Pol.

"Piata financiara romaneasca are resursele pentru a primi o emisiune de obligatiuni de calibrul celei lansate de Banca Mondiala si speram sa revenim cu o noua emisiune dupa dupa succesul acesteia," a declarat Herrera-Pol. "Este singura emisiune pe care Banca Mondiala a lansat-o in moneda locala, listata la o bursa locala, pentru investitori locali si straini", a mai declarat directorul pentru piete de capital din organismul financiar international.

Banca Mondiala a lansat, luni, o emisiune de obligatiuni in lei cu o maturitate de trei ani, in valoare de 525 de milioane lei, cu o dobanda fixa de 6,5%, inetrmediata de casa de brokeraj Intrecapital Invest.

Obligatiunile au o valoare nominala de 1,000 lei si sunt nominative, neconvertibile, negarantate, emise in forma dematerializata si evidentiate prin inscriere in cont.

Citeste si:

Plata dobanzii se va face semestrial, iar rambursarea principalului se va face la scadenta. Obligatiunile pot fi subscrise intre 30 august si 12 septembrie, comisionul de subscriere fiind de 0,3%.

Consultantul financiar si agentul de palta al operatiunii este ABN AMRO Bank Romania, in timp ce consultantul juridic este D&B David si Baias.

Emisiunea are calificativul AAA, care denota cel mai mic grad de risc posibil, de la agentiile internationale de rating Standard&Poors si Moody's, fiind prima emisiune straina supranationala cu rating AAA in Romania. Acesta este si ratingul pe care Banca Mondiala il are de la cele doua agentii.