Volksbank a programat peste 80% dintre clientii cu credite in franci elvetieni pentru prezentarea ofertei de conversie a creditelor din CHF in lei sau euro, primele contracte fiind deja semnate, dupa perioada de analiza de 15 zile, a declarat pentru MEDIAFAX Andrei Dudoiu,director general al bancii.

"Am inceput sa semnam contractele de conversie de cateva zile, pentru ca abia au trecut 15 zile de primele prezentari de oferta. Cred ca varful de semnare va fi atins in iunie", a afirmat Dudoiu, prezent la o conferinta organizata la BNR. Oferta Bancii Transilvania, proprietarul Volksbank, pentru clientii cu credite in CHF este valabila in perioada 4 mai - 31 iulie, care consta in returnarea comisioanelor de risc/administrare, la care se adauga o reducere de 22,5%, relateaza Mediafax.

De oferta pot beneficia aproximativ 18.300 de persoane, in peste 100 dintre sediile Volksbank la nivel national. Au prioritate clientii care au ramas buni platnici, pentru acceptarea ofertei de conversie avand la dispozitie minim 15 zile, iar programarea pentru semnarea documentelor se face dupa consimtamantul clientului.

Dudoiu a precizat ca, pentru clientii care au intarzieri la plata sau restante mai consistente, conditia pentru oferta de conversie este de a reveni la zi cu platile sau discount-ul aplicat poate echivala cu acoperirea restantelor. "Oferta bancii este standard, dar se poate aplica diferentiat in functie de situatiile intalnite", a spus directorul general al Volksbank, desemnat de Banca Transilvania sa se ocupe de gestionarea conversiei portofoliului de franci elvetieni si a fuziunii dintre cele doua institutii financiare.

Clientii pot merge in unitatile Volksbank pentru conversia creditelor lunea, miercurea si vinerea in intervalul 9:00-17:00, iar martea si joia pana la ora 19:00. Echipa mixta BT-Volksbank le prezinta oferta in detaliu, respectiv totalul reducerilor, soldul creditului in urma aplicarii reducerilor, noua suma lunara de plata si etapele care trebuie urmate astfel incat un client al Volksbank sa devina client al Bancii Transilvania.

Banca Transilvania anunta...
Citeste si: BT restituie comisioanele abuzive percepute clientilor Volksbank

Volksbank nu mai calculeaza si nu mai percepe, de la 8 aprilie, comision de risc sau administrare, iar pana la 17 mai clientii au beneficiat de cursul de schimb CHF-leu inghetat la nivelul de la sfarsitul anului trecut. Dupa finalizarea perioadei de valabilitate a ofertei de conversie a creditelor in CHF, dar pana la sfarsitul acestui an, va fi returnat comisionul de risc achitat si nerecuperat de clientii cu credite denominate in alte monede decat franci elvetieni din portofoliul existent al Volksbank, prin diminuarea corespunzatoare a soldului creditelor, decizie cu impact asupra a circa 15.000 de clienti.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
5.200 de clienti Volksbank au acceptat conversia creditelor in franci