Agricultural Bank of Greece (ATE) a anuntat ca a finalizat achizitia a 55,83% din actiunile Mindbank, va mai prelua inca 0,76% din actiuni la inceputul acestei saptamani si a primit aprobarile bancilor centrale din Grecia si Romania pentru cumpararea bancii romanesti, a informat banca.
"Urmare a aprobarii primite saptamana trecuta de la bancile centrale ale Greciei si Romaniei, ATE Bank a finalizat tranzactiile in aceasta saptamana si a platit pretul convenit unui grup de 335 de actionari care detineau 55,82% din Mindbank. Alti 26 de actionari, care detin 0,76% din capitalul Minbank au semnat un acord de vanzare si vor fi platiti in primele zile ale saptamanii acesteia, astfel incat pachetul preluat de ATE Greece se va apropia de 57% din capitalul Mindbank", a informat un comunicat al bancii agricole elene, citat de NewsIn.

"De indata ce si-a asigurat controlul Mindbank, ATE Bank intentioneaza sa mareasca foarte rapid capitalul bancii romanesti, sa reorganizeze banca, sa introduca cele mai performante sisteme de dezvoltare a activitatilor si tehnologiilor (state-of-the art systems) si sa extinda rapid reteaua de 12 agentii, cu scopul de a tripla prezenta in piata romaneasca in urmatorii trei ani", se arata in comunicatul bancii.

Desi comunicatul de luni nu mentioneaza nici un detaliu financiar, in iunie, ATE Bank a anuntat ca a cumparat 50,94% din actiunile bancii romanesti Mindbank la un pret care multiplica de 2,15 ori valoarea contabila a unei actiuni la data de 31.12.2005, pentru suma totala de 32.06 million euro.

Potrivit statisticilor bancii centrale, la finalul lunii iunie, Mindbank avea active de 284,6 milioane lei(79,7 milioane euro), care ii asigurau o bucata de 0,20% din piata romaneasca. Banca se plasa astfel pe locul 32 din cele 39 de banci romanesti, intr-o ierarhie a valorii activelor.

Bancherii de la ATE mentioneaza si faptul ca piata bancara romaneasca este promitatoare si se extinde, in perspectiva aderarii tarii la Uniunea Europeana in 2007.

Preluarea Mindbank este prima tranzactie facuta de ATE in afara pietei grecesti si face parte din strategia acesteia de a-si stabili o prezenta substantiala in zona balcanic. Banca vrea sa foloseasca experienta sa in distributia fondurilor europene si in servicii acordate firmelor mici si mijlocii.

Consultantii financiari ai ATE Bank pentru aceasta prima achizitie in piata romaneasca au fost Deloitte Greece, assisted by Deloitte Romania, casa de avocatura Reff & Associates si casa de brokeraj romaneasca Capital Partners.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri