Alpha Bank, pierderi de 6,5 mil. de euro in T1

Alpha Bank a inregistrat in Romania pierderi inainte de taxe de 6,5 milioane de euro in primul trimestru, dupa un rezultat negativ de 58,5 milioane de euro pe ansamblul anului trecut, potrivit datelor publicate de institutia financiara elena.

In primul trimestru al anului trecut, Alpha Bank a obtinut in Romania un profit de 1,4 milioane de euro. Rata creditelor neperformante a crescut in primele trei luni ale anului la 16,5%, de la 15,3% la sfarsitul anului trecut, potrivit Mediafax.

Soldul creditelor a avansat cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 2,95 miliarde de euro, depasind si nivelul de 2,92 miliarde de euro inregistrat la sfarsitul lui decembrie.

Alpha Bank avea la sfarsitul primului trimestru o cota de 5,8% pe piata creditelor din Romania, sub nivelul de 5,9% inregistrata in decembrie. Din totalul imprumuturilor, creditele ipotecare erau la sfarsitul lunii martie in valoare de 896 milioane de euro, cele de consum de 286 milioane de euro, iar cele pentru companii de 1,77 miliarde de euro.

Depozitele au avansat cu 6% comparativ cu intervalul similar din 2014, la 1,53 miliarde de euro, in timp ce la sfarsitul anului trecut depozitele Alpha Bank in Romania se ridicau la 1,7 miliarde de euro. Alpha Bank are in Romania 149 de sucursale si 2.035 de angajati.

Citeste si:
Visa: 4 instituții oferă soluția Tap-to-Phone în România. Ce bănci...
Visa: 3 bănci și Global...

La nivel de grup, Alpha Bank a inregistrat in primul trimestru pierderi dupa taxe in valoare de 115,8 milioane de euro, dupa un rezultat negativ de 329,7 milioane de euro in 2014.

Sursa foto: Alpha Bank/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri