BCR, cea mai mare banca din Romania, vrea sa vanda credite neperformante in valoare de 2 mld. euro (8,88 mld. lei), tranzactia urmand sa aiba loc in urmatoarele saptamani, scrie Reuters citand surse din piata bancara.

Tranzactia ar urma sa curete cea mai mare parte a portofoliului de credite neperformante al BCR, banca incercand inca de anul trecut sa isi imbunatateasca bilantul. In 2014, institutia financiara controlata de austriecii de la Erste a vandut credite neperformante in valoare de 2 mld. lei, adica un sfert din portofoliul de imprumuturi cu restante mai mari de 90 de zile.

“Procesul de curatare a portofoliului BCR continua, fiind asteptata o vanzare de credite neperformante in valoare de 2-3 mld. dolari (1,8 - 2,7 mld. euro) in urmatoarele doua saptamani”, a declarat Mayank Gupta, partener in cadrul casei de avocatura Mayer Brown International.

Nivelul curent al creditelor neperformante din Romania este principalul obstacol impotriva relansarii creditarii, conform unui studiu realizat de compania Deloitte pentru Consiliul Patronatelor Bancare din Romania.

La recomandarea BNR, bancile din Romania au accelerat procesul de eliminare a creditelor neperformante vechi si au generat reducerea celui mai ridicat procent din regiune al acestora de la 21,9% in 2013 la 18% anul acesta si apoi la 16% in 2016. Rata creditelor neperformante din sectorul bancar din Romania a fost in mod constant cea mai ridicata din regiune in ultimii ani, creditele neperformante inregistrand o crestere constanta din 2009 si atingand niveluri de peste 20% incepand cu semestrul II al anului 2013.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri