Fondurile de pensii implica o investitie pe termen lung si pot fi furnizori importanti de resurse financiare cu orizonturi pe termen mult mai lung decat alte tipuri de resurse. Acesta capacitate poate reprezenta un factor cheie pentru cresterea economica, a declarat Ion Giurescu, vice-presedinte pensii private in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

"Ne confruntam cu efecte post criza pe piata, dar trendul pozitiv economic ne-ar putea ajuta sa depasim provocarile si oferi resursele necesare pentru a combate aceste dificultati. De asemenea, stim ca in timp ce cresc din ce in ce mai mult, fondurile de pensii sunt investitori atenti care inteleg foarte bine domeniile in care investesc. Suntem mult mai atenti decat inainte, in felul in care abordam volatilitatea pietei si riscurile si in care ne adaptam trendurilor economice. Cateodata pare ca nu exista raspunsuri definitive in ceea ce priveste reglementarile", a spus Ion Giurescu (foto).

Declaratiile au fost facute la evenimentul CEE Pension Investment Forum, organizat de World Pensions Council & Bursa de Valori Bucuresti.

"In prezent, concentrarea ASF se muta mai mult pe investitii, pe diversificarea activelor si in ceea ce priveste supervizarea si monitorizarea acestea se fac foarte mult pe baza analizei de risc. Am avut chiar o discutie in acest sens cu colegii mei, care sunt investitori in speical pe Pilonul II, pe piata de imobiliare. Acum sunt mai multe lichiditati si este un segment foarte atractiv si vom vedea in viitor ce se va intampla. Avem nevoie sa mentinem al doilea pilon drept stalpul sistemului de pensii private si sa-l bazam pe incredere si pe o buna colaborare cu politicienii", a mai spus Ion Giurescu.

Sursa foto: Media XPRIMM

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri