Asigurarile de viata legate de investitii au marcat cea mai spectaculoasa crestere, respectiv 94% fata de aceeasi perioada a anului 2005, anunta un comunicat al companiei.
Interamerican Romania anunta, dupa primul semestru al anului 2006, o crestere a primelor brute subscrise, pe segmentul asigurarilor de viata, cu 28% fata de perioada similara a anului trecut, cu un volum total de prime brute subscrise in valoare de 13.6 milioane lei. Randamentul crescut al fondurilor de investitii administrate de catre Interamerican este datorat experientei in asset management a grupului Eureko, cel mai mare asigurator de pe piata olandeza.

Pe segmentul asigurarilor generale, compania Interamerican a inregistrat, in aceeasi perioada de raportare, un volum total de prime brute subscrise in valoare de 14.9 milioane lei, in scadere cu 8% fata de perioada similara a anului trecut. Compania a coborat nivelul subscrierilor la asigurarea auto obligatorie (RCA), dar a crescut vanzarile pe segmentul asigurarilor de locuinte, cu peste 44%. Asigurarile de locuinte reprezinta 22% din portofoliul de asigurari generale. Primele din asigurari de sanatate nu au crescut la nivelurile preconizate, data fiind incertitudinea legislativa si fiscala.

Suntem multumiti de rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2006, in special pe segmentul asigurarilor de viata, unde am inregistrat o crestere cu peste 100% fata de media pietei, a afirmat Emilia Bunea, CFO and Vice-CEO Interamerican Romania. Ne mentinem increderea in viitorul asigurarilor de sanatate si continuam investitiile in acest domeniu, chiar daca dezvoltarea curenta a pietei este inca foarte lenta, a adaugat Emilia Bunea.

In primul semestru al anului 2006, Interamerican a organizat o serie de evenimente importante: deschiderea primei clinici Medisystem in luna februarie, introducerea in luna martie a celor 3 fonduri de investitii administrate in RON pentru noul program de asigurare de tip unit-linked Investitia ta, lansarea in luna mai a unui produs inovator pe piata asigurarilor auto Casco Light. Luna iunie a marcat un an de aniversare Euroclinic, primul spital privat din Romania, care, in urma unui studiu, a obtinut un procent de 98% reprezentand gradul de satisfactie a clientilor.

Anul 2006 va continua sa fie pentru Interamerican anul investitiilor in reteaua de sanatate Medisystem, care este prezenta in peste 10 orase din Romania, cuprinzand peste 60 de furnizori de servicii medicale si peste 600 de medici generalisti si specialisti.

Interamerican este membra a marelui concern european Eureko, inregistrat la Utrecht-Olanda si prezent in peste 10 tari europene. Cu peste 6 miliarde de Euro cifra de afaceri in 2005, Eureko este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, a carui principala activitate se desfasoara in domeniul asigurarilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri