Western Union Company, MasterCard si Banca Transilvania au incheiat un acord in urma caruia remiterile din strainatate vor putea fi incasate prin intermediul cardurilor Maestro si MasterCard de la peste 900 de bancomate ale institutiei financiare din Romania.

Serviciul urmeaza sa fie activat in cursul acestui an. "Este o intelegere cu rol de pionierat, prin intermediul careia se reunesc capabilitatile transfrontaliere unice de functionare ale Western Union, acoperind 200 de tari si teritorii, abilitatile celui mai mare procesator de plati din lume si reteaua interna a celei de-a treia banci ca marime din Romania", a declarat intr-un comunicat Odilon Almeida, PresedinteWestern Union pentru America de Nord si de Sud si Uniunea Europeana, potrivit Mediafax.

Initiativa pune in practica strategia Western Union de a oferi alternative clientilor si extinde operatiunile companiei in domeniul directionarii remiterilor in conturi.

"Intr-o epoca in care faptul de a avea un serviciu rapid, oricand la indemana si de incredere inseamna totul pentru cei care fac transferuri de bani prin Western Union, noi ne concentram eforturile ca toti clientii nostri sa-si poata accesa fondurile rapid, usor si comod, aproape oricand, aproape oricum si aproape de oriunde din lume.Cei care trimit bani vor putea folosi oricare dintre optiunile globale de tip cash sau digital pay-in de la Western Union. Din acest moment, detinatorii de carduri MasterCard sau Maestro vor putea retrage acesti bani sub forma de numerar sau isi vor putea incarca sumele respective pe cardurile personale. Permitem, astfel, clientilor nostri sa-si gestioneze mai bine accesul la banii trimisi de oriunde din lume, dispunand de lejeritatea, eficienta si controlul pe care atatia dintre ei il cer",a adaugat Almeida.

Peste 16,5% dintre romani traiesc in afara granitelor tarii, potrivit datelor Organizatiei Internationale pentru Migratie. Un numar semnificativ dintre acestia locuiesc in Italia, Germania si Spania. Impreuna, din aceste trei tari au loc peste 50% din transferurile transfrontaliere de fonduri in Romania.

"Acordul anuntat astazi este o buna ilustrare a modului in care parteneriatele solide pot debloca potentialul global al MasterCard in tehnologiile de plati. Impreuna cu Western Union, vom crea o solutie inovatoare, si totusi simpla, care permite detinatorilor de MasterCard si Maestro sa primeasca plati de oriunde din lume in conditii de siguranta", a declarat Ann Cairns, Presedinte pentru Piete Internationale al MasterCard.

Directorul general al Bancii Transilvania, Omer Tetik, a spus la randul sau ca prioritatea bancii este sa ofere clientilor mijloace comode si rapide de accesare a fondurilor, iar colaborarea cu Western Union si MasterCard va facilita acest lucru.

Western Union Company este lider mondial in domeniul serviciilor de plati, fiind prezenta in peste 200 de tari si teritorii, prin intermediul a peste 500.000 de puncte de plata si peste 100.000 de ATM-uri si chioscuri.

MasterCard opereaza cea mai rapida retea de procesare a platilor, in peste 210 tari si teritorii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri