Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat, miercuri, Bancii Transilvania (BT) un imprumut in valoare de 15 milioane de euro, ca parte a unui aranjament de creditare total de 75 de milioane de euro, semnat de BT cu cinci banci. Potrivit informatiilor furnizate de BERD, imprumutul va fi folosit pentru extinderea BT in creditarea intreprinderilor mici si mijlocii, al firmelor mari si al produselor de retail.

"Dincolo de baza sa regionala, extinderea Bancii Transilvania va ajuta banca sa se dezvolte in toata Romania, mai ales in ceea ce priveste clientii mici, car reprezinta un segment in crestere ", se arata in comunicatul BERD, remis NewsIn.

Profitul Bancii Transilvania, dupa impozitare, a crescut, in primul semestru cu 13% fata de finalul anului trecut, de la 52,009 milioane lei (14,14 milioane euro), pana la 58,719 milioane lei (16,47 milioane euro). BT este pe locul al cincilea dupa active, cu o cota de piata de 4,34% si active in valoare de 6,2 miliarde lei, conform statisticilor Bancii Nationale a Romaniei.