Erste Bank nu va declansa un program de restructurare a salariatilor Bancii Comerciale Romane (BCR) dupa preluare, dar in caz de necesitate, ar putea aparea mutari ale personalului in tara sau in restul grupului
"La BCR se va pune mai degraba problema unui program de integrare a salariatilor in grupul financiar si unuia de dezvoltare, decat de restructurare a personalului", a declarat Treichl pentru NewsIn. in plus, a adaugat Treichl, in termenii resurselor umane, intentionam sa plasa fiecare angajat la locul potrivit. Astfel, in caz de necesitate, ar putea avea loc relocari de personal in tara sau in interiorul grupului financiar Erste", a mai spus Treichl.

Grupul financiar Erste are activitati in sase tari, inclusiv Austria si se va extinde, dupa preluarea BCR si in Romania. in primele sase luni ale anului 2006, numarul de angajati ai grupului financiar Erste a crescut cu 0,5%, pana la 36.348 de salariatii, datorita, in principal, expansiunii bancilor sale din Ungaria si Croatia si a angajarii cu statut de permanenta a unui numar de 100 de colaboratori ocazionali din Ungaria, a precizat Treichl.

Cheltuielile de personal sunt de altfel cea mai importanta componenta a costurilor administrative ale grupului financiar Erste si s-au marit cu 8,1% in primele sase luni ale acestui an, de la 761,4 milioane euro, pana la 822,7 milioane euro, a declarat Triechl in raportul financiar pentru primul semestru prezentat la Viena.

in bancile pe care Erste le detine in Europa centrala si de est cheltuielile de personal au crescut cu 14,6% in primele sase luni, vizibil peste media grupului, fapt care poate fi atribuit aproape integral necesitatii ajustarii salariilor la nivelul pietei, spune Treichl.

Grupului cu cartierul general la Viena controleaza in Cehia banca Ceska sporitelna, fosta casa economii a Cehiei, care are peste cinci milioane si jumatate de clienti si este evaluata de trei mari agentii de rating la categoaria A. Erste controleaza in Slovacia banca Slovensk sporitelna cu sediul in Bratislava. Bancile din Ungaria, Croatia si Serbia preluate de grupul financiar austriac au adoptat numele bancii mama, Erste Bank.

Erste pastreaza si extinde BCR Chisinau

Erste Bank va pastra BCR Chisinau, detinuta integral de BCR, care se va dezvolta potrivit strategiei actuale, si va analiza atent situatia Bancii Anglo Romane, care pare a avea potential. "Dupa preluarea efectiva a BCR, vom pastra banca din Chisinau, care va continua sa opereze potrivit planului actual de afaceri. Asta inseamna ca banca din Chisinau se extinde in toata Republica Moldova prin deschiderea catorva noi agentii. Situatia Bancii Anglo Romane va fi analizata atent dupa preluarea BCR, deoarece se pare ca banca este foarte valoroasa. Pana in acel moment si Banca Anglo Romana va continua sa opereze conform actualei sale startegii", a explicat Treichl.

Banca Comerciala Romana Chisinau deruleaza operatiuni in Republica Moldova, ca banca universala, din de 22 octombrie 1998, cand avea un capital social de 24 milioane lei. Potrivit reglementarilor bancii centrale din Moldova, capitalul social al BCR Chisinau a urcat pana la valoarea actuala de 95,12 milioane lei moldovenesti (aproximativ 20 milioane lei, 5,57 milioane euro). BCR Chisinau S.A. este controlata exclusiv de Banca Comerciala Romana, care detine tot pachetul de actiuni.

Banca Anglo Romana, infiintata in 1973, preluata de la defuncta Bancorex de catre BCR, care detine intreg pachetul de de actiuni, are un capital de 100 milioane euro si a afisat, la finalul anului financiar 2005, active de 393, 171 milioane euro si un profit inainte de impozitare de 3,055 milioane euro. in 2004, banca a avut o pierdere de 153.000 euro.

In 2005, banca avea sucursale la Frankfurt, Bucuresti, Constanta, Sibiu, si Timisoara si se supune reglementarilor autoritatii britanice de supraveghere a pietei financiare Financial Services Authority (FSA).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri