Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat in primul semestru, venituri din prime brute subscrise de 541,5 milioane lei si un profit net preliminar de 15,84 milioane lei (aproximativ 4,5 milioane euro), care a fost afectat de cresterea daunalitatii pe segmentele de asigurari auto.

Cu toate ca marja profitului a Allianz-Asigurari a fost afectata de ceea ce expertii companiei de asigurari numesc cresterea "daunalitatii" pe segmentele de asigurari auto, aceasta a fost peste media pietei romanesti potrivit asiguratorului. Profitul operational al Allianz tiriac Asigurari, subsidiara romaneasca a Allianz Group, in primul semestru din 2006, a fost de numai patru milioane euro, cu 50% mai mic comparativ cu cel inregistrat cu un an in urma.

Pentru exercitiul financiar curent, cifrele preliminare la jumatatea anului indica o accentuare a tendintei de deteriorare a ratei daunei aferenta portofoliului de asigurari generale, ca urmare a cresterii despagubirilor datorate pe segmentele de asigurari auto (CASCO si RCA obligatorie).

Despagubirile brute platite de Allianz-Tiriac Asigurari la nivelul portofoliului de asigurari generale au fost de circa 273 milioane lei, evidentiind o crestere de 45% fata de aceeasi perioada a anului 2005. "Anticipand aceste evolutii nefavoabile, derulam o serie de programe interne prin care ne propunem sa contracaram tendintele de crestere a daunalitatii inregistrate la nivelul pietei locale a asigurarilor auto.", a declarat Cristian Constantinescu, directorul general al companiei de asigurari.

Portofoliul de asigurari de viata a crescut cu 96% in primul semestru, pana la o valoare a primelor brute subscrise de 53,4 milioane lei , potrivit statisticilor companiei. Ponderea asigurarilor de viata in portofoliul total al Allianz-tiriac Asigurari a crescut cu aproape 10 procente (fata de 6,7%, cat era in anul financiar precedent).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cum s-au schimbat obiceiurile financiare ale oamenilor de la debutul pandemiei
Setari Cookie-uri