Primele brute subscrise de Euroins Romania in primele sase luni ale anului au crescut cu peste 60%, de la 50,2 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut la 81,28 de milioane de euro (361,4 milioane de lei), a declarat, luni, Mihnea Tobescu, directorul general al companiei de asigurari.

Pentru intreg anul 2015, Euroins estimeaza ca vor fi subscrise prime brute in suma de 600 de milioane de lei, scrie Mediafax.

Euroins Romania a platit in prima jumatate a anului despagubiri in crestere cu 59%, de la 166,8 milioane de lei in 2014 la 265 de milioane de lei. Ponderea RCA in primele subscrise este de 96% (68 milioane euro). Tobescu sustine ca valoarea medie a despagubirilor a scazut cu 5% in acest an, ca urmare a implementarii noii strategii.

"Pe segmentul RCA, valoarea medie a despagubirilor a scazut cu 6%. Unul dintre principalele motive ale acestor scaderi este ca Euroins Romania a agreeat noi parteneriate cu service-urile auto care au insemnat bonificatii financiare la plata accelerata a reparatiilor prestate. Durata medie pentru plata despagubirilor este intre 30 si 60 de zile", a spus Tobescu.

El a precizat ca numarul de petitii in prima jumatate a anului a scazut cu 65% fata de 2014.

"In 2014, potrivit datelor oficiale publicate de ASF, Euroins Romania a fost subiectul a 33,6% din numarul total de petitii inregistrate. In mai 2015, Euroins Romania era subiectul a aproximativ 16% din numarul total de petitii raportat la toti asiguratorii din segmentul RCA. (...) De asemenea, petitiile justificate au scazut de la 95% anul trecut la 45% anul acesta", a aratat Tobescu. El a mai spus ca pentru acest an spera ca Euroins Romania sa ajunga la "break-even", dupa o pierdere de aproximativ 63 de milioane de euro anul trecut.

Prezent la conferinta de presa in care s-au prezentat rezultatele financiare din primul semestru, Kiril Boshov, CEO Euroins Insurance Group (EIG), a anuntat o crestere a capitalului social al companiei din Romania cu o suma cuprinsa intre 100 si 200 de milioane de lei. In prezent, capitalul social al companiei este de 230 de milioane de lei. Boshov sustine ca majorarea de capital nu are legatura cu necesarul de capital stabilit in urma exercitiului "Balance Sheet Review".

"Anul trecut, conducerea EIG a decis majorarea capitalului social cu 200 de milioane de lei. Prima parte a avut loc anul trecut, iar anul acesta urmeaza a doua parte a majorarii de inca 100 de milioane. In plus, daca vom cosidera necesar, analizam oportunitatea unei cresteri de capital de inca 100 de milioane. In momentul de fata, situatia companiei s-a imbunatatit mult si asta demonstreaza ca societatea din Romania nu are nevoie de o majorare de capital, dar noi vom pune la dispozitie cel putin 100 de milioane de lei, pentru a avea un tampon", a aratat Boshov.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri