Expansiunea pietei bancare romanesti va crea locuri noi de munca, insa, pentru ca nu sunt suficienti bancheri, fluctuatia de personal in sistem este mare, de circa 8-10% pe an, a declarat vicepresedintele Alpha Bank Romania Sergiu Oprescu.

"Sistemul bancar are una dintre cele mai mari fluctuatii de personal, de circa 8-10% pe an", a declarat vicepresedintele executiv al Alpha Bank Romania, Sergiu Oprescu, informeaza NewsIn.

El a mai spus ca, pentru finalul acestui an, piata se asteapta la o crestere spectaculoasa a numarului total de unitati bancare pana la 5.000-5.500, in conditiile in care la sfarsitul anului trecut au ajuns la aproximativ 3.000 de unitati in intreg sistemul.

"Numarul mare de sucursale va atrage si o crestere a personalului, dar nu o sa mai vedeti sucursale cu foarte multi angajati, deoarece bancile au inceput sa isi reduca personalul la minimul necesar", a mai spus Oprescu. El a mai explicat ca, pentru banci, devine mai retabil sa isi instruiasca personalul existent si sa formeze o cultura bancara la nivelul sucursalelor, astfel incat personalul nou angajat sa poata fi asimilat mai usor in banca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Revolut angajeaza peste 200 de persoane in urmatoarele 6 luni