Bursa de Valori Bucuresti (BVB) are cea mai scurta sedinta de schimburi din Europa, de numai patru ore si ar trebui sa-si prelungeasca orarul dupa cel al Bursei Monetar Financiare si de Marfuri din Sibiu (BMFMS), a declarat presedintele BMFMS, Teodor Ancuta.
"Bursa de Valori Bucuresti are cel mai mic orar de de tranzactionare din Europa, si nu vad de ce ar trebui sa ne scurtam noi programul pana la ora 14:15. Ne plangem ca Bursa de la Bucuresti nu are lichiditate dar nu se face nimic", a declarat Ancuta, citat de NewsIn.

"Exista burse care au orar de tranzactionare 24 de ore. La Bursa din Chicago se fac tranzactii cu strigare timp de trei ore dupa care in restul intervalului tranzactiile se fac electronic. Bursa din Viena, cu care BVB are colaborari, are un program de noua ore. La Bursa din Budapesta tranzactiile se fac timp de sapte ore, in timp ce la Bucuresti schimburile se deruleaza intr-un interval de numai patru", a mai spus Ancuta.

Comentariul lui Teodor Ancuta este o replica la decizia Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), care cere corelarea programelor celor doua piete. Ancuta sustine ca nu se opune deciziei CNVM, dar doreste prelungirea programului de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit orarului din pietei din Sibiu.

seful bursei monetar-financiare din Sibiu sugereaza ca tranzactiile sa se faca in intervalul 9-16 pe ambele piete. "Vom ataca decizia CNVM in contencios, pentru ca regulamentele nu pot fi schimbate peste noapte", a declarat Ancuta pentru The Money Channel. in plus, sustine Ancuta, corelarea programelor ar trebui sa se faca doar pe derivativele care au suport activ actiunile tranzactionate la BVB.

Potrivit declaratiei facute de presedintele BMFMS in emisiunea Opening Bell, lichiditatea pe care Bursa din Sibiu o realizeaza dupa inchiderea Bursei de Bucuresti depaseste in medie, 20% din total.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri