UniCredit Tiriac Bank acorda grupul Valvis finantari in valoare totala de 28 milioane de euro pentru sustinerea activitatii curente a firmelor din grup si refinantarea investitiilor realizate in ultimii ani.

"Agricultura si industria alimentara reprezinta sectoare strategice ale Romaniei si ne dorim sa finantam din ce in ce mai mult aceste domenii si, totodata, sa fim un investitor si mai relevant in economia romaneasca [...] Prin acordarea acestei finantari aratam ca sustinem strategia grupului, ca apreciem spiritul antreprenorial si impartasim viziunea domnului Jean Valvis si a intregii sale echipe de managment", a declarat Andrei Svoronos, seful Departamentului de Agricultura si Industrie Alimentara din cadrul diviziei Large Corporate a UniCredit Tiriac Bank.

In acelasi timp, Jean Valvis a precizat ca Valvis Holding, detinatorul brandurilor Aqua Carpatica, Dorna Agri si Domeniile Samburesti, se afla intr-o etapa de dezvoltare si expansiune, grupul fiind ajutat de o crestere puternica a vanzarilor Aqua Carpatica, cu 50% fata de anul trecut.

"Eforturile noastre s-au concretizat si prin reusite de export: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Japonia, China, tarile Golfului, Rusia, Moldova, Germania, Ungaria. Noi avem certitudinea ca Aqua Carpatica poate deveni ambasador international al Romaniei, prin calitate si pozitionare premium, putand concura direct cu cele mai prestigioase branduri mondiale”, spune Jean Valvis, Presedintele Valvis Holding.

In cadrul pachetului de credite agreat, UniCredit Tiriac Bank va acorda Carpathian Springs o finantare in valoare de circa 18 milioane de euro, destinata, pe de o parte, refinantarii unor investitii realizate la fabrica de la Panaci (localitatea Coverca, judetul Suceva) si, pe de alta parte, sustinerii nevoilor de dezvoltare a companiei pe piata locala si pe piete externe, printr-o noua linie de capital de lucru.

Totodata, UniCredit Tiriac Bank acorda Dorna Agri un plafon de creditare in valoare de 11,25 milioane de lei (2,5 milioane euro) pentru finantarea culturilor agricole, scontarea subventiilor ce urmeaza a fi primite de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), precum si pentru acoperirea altor nevoi generale. Dorna Agri este unul dintre cei mai importanti producatori agricoli din Romania.

Restul limitelor de creditare aprobate in favoarea celorlalte firme din cadrul grupului Valvis Holding vizeaza refinantarea in conditii mai avantajoase a unui proiect de productie de energie regenerabila, facilitati de factoring si linii de trezorerie pentru acoperirea riscurilor valutare, de dobanda si a pretului cerealelor.

Grupul Valvis desfasoara operatiuni in domeniul apelor minerale, agriculturii si productiei de energie regenerabila, prin intermediul companiilor Carpathian Springs (care imbuteliaza Aqua Carpatica), Valvis Holding Distribution, Dorna Agri si Terra Muntenia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri