Un numar de 15 persoane si-au depus candidaturile pentru a ocupa cele trei posturi disponibile de membru in Comitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Mandatul a trei membri din Comitetul de reglementare al ANRE, Claudiu-Sorin Dumbraveanu, Teodor Bobis si Carmen Filipescu, a expirat inca de la sfarsitul lunii aprilie, iar Parlamentul trebuie sa numeasca inlocuitori ai acestora. Numirea membrilor Comitetului de reglementare al ANRE, cu nominalizarea functiilor, va avea loc la propunerea comuna a Comisiei pentru industrii si servicii a Camerei Deputatilor si a Comisiei economice, industrii si servicii a Senatului, noteaza Mediafax.

In prezent, Comitetul functioneaza cu patru persoane - un presedinte, un vicepresedinte si doi membri. Pana in prezent 15 persoane au intrat in cursa pentru cele trei locuri din Comitetul de Reglementare al ANRE, dintre care unele au lucrat in cadrul autoritatii, iar altele au detinut diverse functii in Ministerul Economiei sau in companii energetice de stat.

Teodor Bobis si Carmen Filipescu vor candida iar pentru acelasi post. In plus, Comisia de Industrii din Camera Deputatilor a primit CV-uri de la Dumitru Chisalita, fost director in cadrul Romgaz (intre 2008-2012) si consilier al fostului ministru al Energiei Razvan Nicolescu. In prezent acesta este membru in Consiliul de Administratie al Enel Energie. Un alt candidat, Mihai Albulescu, este secretar de stat in Ministerul Energiei, ocupandu-se de domeniul gazelor.

Valentin Macec este, in prezent, sef Serviciu Achizitii Proiecte Speciale in cadrul Transgaz, iar anii trecuti a fost membru in CA la TAROM, IAR Ghimbav si Romaero, dar si consilier al ministrilor Transporturilor si Economiei (intre 2012 si 2014). Un alt candidat este Rodin Traicu, deputat PSD in Comisia de Industrii si fost secretar de stat in Ministerul Economiei. Mitricof Crum este inspector pentru judetele Dolj, Olt, Mehedinti, Gorj si Valcea din cadrul ANRE. Ionel Malenda, un alt candidat, este de anul trecut inspector in cadrul Serviciului controlul respectarii reglementarilor din ANRE.

Virgil Musatescu este consilier al Comitetul National Roman al Cosiliului Mondial al Energiei, membru in CA-ul Fondului Roman de Eficienta Energetica. De asemenea, pe lista s-au inscris Radu Ioan Puscariu, director adjunct comercial in cadrul Electrica Furnizare Transilvania Sud, si Viorel Florin Radoi, angajat in directia de petitii a ANRE.

Mihai Octavian Ramniceanu a fost consilier intr-o companie de birotica si copiatoare, iar in prezent este director al Directiei de Reglementare Tehnica si Autorizarein domeniul gazelor naturale in cadrul ANRE. Gabriel Adrian Margin este din 2005 director in cadrul Electrica Serv Transilvania Nord si in trecut a fost director de cabinet al fostului ministru al Economiei Lucian Bode.

Rares Ion Popescu este din ianuarie sef Birou Inspectie Energetica la filiala Electrica Transilvania Sud SA, iar anul trecut era consilier al ministrului Economiei. Florin Claudiu Roman a mai lucrat in ANRE intre 2005-2006, ca si consilier al presedintelui, iar in prezent este vicepresedintele Consiliului Judetean Alba. Durata mandatului membrilor Comitetului de reglementare este de 5 ani, acestia putand fi reinvestiti cel mult o data.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri