In acest an CEC a desfiintat 23 de unitati bancare, din care 18 in mediul rural, iar 19 aflate in spatii care nu apartineau CEC (erau inchiriate). O parte dintre agentiile desfiintate nu erau functionale la data inchiderii, dar nu fusesera excluse din statistici in mod formal.
Reteaua CEC cuprinde in prezent 1.391 de sucursale si agentii, de departe cel mai mare numar de unitati bancare din tara noastra. Strategia bancii vizeaza fructificarea mai eficienta a retelei teritoriale prin graduarea unitatilor mai mici, care au un potential de dezvoltare, concomitent cu desfiintarea unor unitati al caror amplasament nu permite, nici in prezent, nici in viitorul previzibil, obtinerea unor performante satisfacatoare, informeaza un comunicat al bancii.

In cadrul acestui proces de consolidare a retelei, in cursul acestui an, au fost deschise opt unitati noi, alte 25 fiind promovate de la rangul trei la doi, ceea ce presupune o oferta completa de produse si servicii pentru persoane fizice si o parte din produsele destinate persoanelor juridice.

In ceea ce priveste spatiile din proprietatea CEC, Consiliul de Administratie a analizat si aprobat o strategie de valorificare eficienta a acestora, in completarea strategiei generale de dezvoltare a bancii. In baza acestei strategii, au fost vandute in acest an 5 spatii, aflate anterior in proprietatea bancii, din care: un imobil nefolosit situat in imediata vecinatate a unei unitati functionale CEC, suprafata excedentara a unei cladiri in care functioneaza o unitate a bancii, precum si trei spatii in mediul rural.

Valoarea totala a vanzarilor de spatii a fost de 1,7 milioane lei, ceea ce reprezinta mai putin de 0,03% din totalul activelor bancii. De altfel, prin operatiunile de vanzare, banca a inregistrat un castig, atat ca urmare a diferentei dintre pretul de vanzare si valoarea contabila a spatiului, cat si prin transformarea unei imobilizari generatoare de cheltuieli, intr-un activ financiar aducator de venituri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Bituleanu, Libra Bank: 2015 a fost cel mai bun an din istoria bancii