In cursul lunii iulie au fost inregistrate intrari de 763 milioane euro, reprezentand in principal modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene, se arata intr-un comunicat al BNR, potrivit Mediafax. Iesirile s-au ridicat la 1,72 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta.

La capitolul plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta se regasesc rambursari de capital din imprumutul de la Fondul Monetar International pentru care BNR a platit circa 243 milioane echivalent euro precum si rambursarea emisiunii de obligatiuni denominata in euro a Finantelor scadenta la 29 iulie 2015, in suma de 925,7 milioane euro, capital si dobanda.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, in conditiile evolutiilor preturilor internationale valoarea acesteia fiind de aproape 3,29 miliarde de euro. Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) se situau la sfarsitul lunii iulie la 32,44 miliarde euro, fata de 33,62 miliarde euro la finele lunii iunie.

Platile efectuate in perioada ianuarie - iulie 2015 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, au totalizat aproximativ 6,44 miliarde de euro iar cele scadente pana la finele anului insumeaza circa 1,13 miliarde de euro.