In luna august, Bursa Romana de Marfuri (BRM) a organizat la sediul sau central din Bucuresiti, prima sedinta de tranzactionare pe Piata la disponibil in ringul produselor petroliere.
In aceasta prima sedinta de tranzactionare, au fost tranzactionate urmatoarele produse: motorina Euro 3 - 681 tone, CLG (combustibil lichid greu) - 90 tone, pacura tip 40/45 sub 1% sulf - 2700 tone.

Pe Piata licitatiilor, in ringul BRM si al punctelor de lucru din teritoriu, in luna august, s-au desfasurat 158 proceduri de achizitii si vanzari in valoare de 48 milioane dolari, ceea ce reprezinta al doilea record al anului, dupa valoarea de 49 milioane dolari inregistrata in luna ianuarie. Valoarea totala a diferentelor favorabile de pret, obtinuta in luna august s-a cifrat la 8,7 milioane dolari.

In perioada analizata, in ringul BRM s-au desfasurat 66 proceduri de achizitii si vanzari in valoare de 40,8 milioane dolari, cu o imbunatatire totala a preturilor de aproape 7,8 milioane dolari. Cele mai importante valori de tranzactionare, in ringul BRM, s-au inregistrat pentru urmatoarele companii: CFR Marfa, care a tranzactionat in ringul bursier 21,9 milioane dolari, CNCF CFR cu o valoare a achizitiilor de 5 milioane dolari, Nuclearelectrica care se situeaza pe locul 3 in topul ordonatorilor in ringul BRM datorita unei valori de tranzactionare de 2,8 milioane dolari.

Terminalele BRM au organizat, in luna august, un numar de 92 proceduri de achizitii si vanzari in valoare de 7,2 milioane dolari. Valoarea totala a diferentelor favorabile de pret obtinute pentru ordonatori s-a cifrat la 0,9 milioane dolari.

In functie de valoarea de tranzactionare inregistrata in cursul lunii august, topul terminalelor BRM situeaza pe primul loc Terminalul Prahova, care a organizat proceduri de achizitii si vanzari de aproape 1,8 milioane dolari, urmat de Terminalul Cluj-Napoca cu o valoare de tranzactionare cifrata la 1,7 milioane dolari si de Terminalul Iasi care a organizat 12 licitatii insumand o valoare de tranzactionare de aproape 1,6 milioane dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri