Actionarii RCI Leasing au aprobat deciziile de modificare a numelui societatii in RCI Leasing IFN, schimbarea formei juridice dintr-o societate cu raspundere limitata in companie pe actiuni si numirea Ernst & Young ca auditor, potrivit NewsIn.

RCI Leasing are ca actionar majoritar pe RCI Banque, care detine aproape 50% din compania romaneasca de leasing. RCI Banque, grupul financiar francez al producatorului auto Renault, sprijina financiar compania Renault, iar compania romaneasca RCI Leasing reprezinta divizia de leasing.

RCI Leasing Romania are un capital de 16,5 milioane lei, din care RCI Banque detine 49,9333% din capitalul social, in valoare de 8,28 milioane lei, iar SG Financial Service Holding are o detinere de circa 6,8 milioane lei (41% din capitalul social). BRD - Groupe Societe Generale detine 9% din capitalul social al RCI Leasing.

Grupul financiar RCI Banque a realizat in primul semestru un venit net consolidat de 170 milioane euro. Compania franceza a incheiat in primele sase luni ale anului 28.719 contracte in Romania, Polonia, Ungaria si Republica Ceha, potrivit raportului semestrial publicat de RCI Banque.

RCI Leasing Romania a fost infiintata in ianuarie 2002 si a incheiat peste 45.000 contracte de finantare pentru masini, potrivit datelor afisate pe site-ul oficial. Compania romaneasca sprijina leasingul pentru Dacia, Renault si Nissan, marci ale grupului Renault.

Potrivit Ordonantei nr. 28 din 26 ianuarie si normelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), orice institutiei financiara nebancara (IFN) trebuie sa se constituie ca o societate pe actiuni, iar denumirea societatii trebuie sa contina sintagma "institutie financiara nebancara" sau abrevierea acesteia, "IFN".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cum sa iei bani de la stat pentru startup-ul tau
Setari Cookie-uri