"Banca Nationala a Romaniei a autorizat fuziunea prin absorbtie a Volksbank Romania (societate absorbita) de catre Banca Transilvania (societate absorbanta), conform proiectului de fuziune, la data de 31 decembrie 2015, data efectiva a fuziunii", se arata intr-un comunicat transmis de institutia de credit Bursei de Valori Bucuresti, scrie Mediafax.

La data efectiva a fuziunii va inceta de drept valabilitatea autorizatiei de functionare a Volksbank Romania. Proiectul de fuziune va fi publicat pe site-ul Bancii Transilvania incepand cu data de 2 septembrie. Banca Transilvania este a treia institutie de credit din sistemul bancar romanesc in functie de active, dupa BCR si BRD, avand o cota de piata de 9,8%. BT are peste 6.000 de angajati si o retea formata din 550 de sedii.

Banca Transilvania a semnat in decembrie anul trecut un angajament ferm pentru achizitionarea a 100% din actiunileVolksbank Romania, iar in aprilie a anuntat finalizarea tranzactiei. Detaliile financiare ale tranzactiei nu au fost facute publice, cele doua institutii de credit urmand sa actioneze ca entitati separate pana la finalizarea procesului de preluare.

Institutia de credit a obtinut in primul semestru un profit brut de 226,31 milioane lei, in crestere cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar activele au urcat cu 8,4% de la finele anului trecut, la 38,6 miliarde lei, in conditiile cresterii soldului de credite cu 13,4%. Profitul net al bancii s-a situat la 190,2 milioane lei, fiind mai mare cu 5,1%.

Sursa foto: Tupungato / Shutterstock.com