Premierul Ponta a declarat ca masurile destinate mediului de afaceri care sunt continute de Codul Fiscal, dar care au fost amanate pana la 1 ianuarie 2017, pot intra in vigoare mai devreme daca "datele certe si realitatile economice" o permit, el anuntand ca l-a informat si pe presedintele Iohannis.

Seful Executivului a facut aceste afirmatii, marti, la Palatul Victoria, dupa o intrevedere avuta cu reprezentanti ai mediului de afaceri care fac parte din Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei.

"Apelul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei si al mediului de afaceri a fost ca, odata ce se dovedesc prin date certe si realitati economice, sa incercam sa devansam intrarea in vigoare a acelor prevederi care evident se refera la mediul de afaceri, prevederi care au fost amanate in actualul text pentru 1 ianuarie 2017. I-am spus si presedintelui Romaniei, le-am spus si liderilor politici si reprezentantilor mediului de afaceri ca noi continuam sa prezentam toate datele reale, nu estimari, si pe baza acestora, daca este posibil mai devreme de 1 ianuarie 2017, o parte din masurile care sunt amanate un an pot sa intre in vigoare pentru a sprijini mediul de afaceri in creare de locuri de munca, in taxe mai bine platite, in combaterea evaziunii fiscale", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a mai adaugat ca Senatul a votat Codului Fiscal si "cu siguranta" aceasta va fi votat de Camera Deputatilor si promulgat de presedinte".

Partidele parlamentare au convenit, joi, dupa discutiile privind Codul Fiscal, reducerea etapizata a TVA, astfel incat taxa va fi redusa la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, impozitul pe constructiile speciale va fi eliminat incepand cu 1 ianuarie 2017, cu o exceptie solicitata de ministrul Agriculturii Daniel Constantin referitoare la constructiile speciale din agricultura, aceasta urmand sa fie eliminata de la 1 ianuarie 2016.

Cat despre supraacciza la carburanti, aceasta va fi eliminata incepand cu 1 ianuarie 2017.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri