Seful Executivului a facut aceste afirmatii, marti, la Palatul Victoria, dupa o intrevedere avuta cu reprezentanti ai mediului de afaceri care fac parte din Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei.

"Apelul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei si al mediului de afaceri a fost ca, odata ce se dovedesc prin date certe si realitati economice, sa incercam sa devansam intrarea in vigoare a acelor prevederi care evident se refera la mediul de afaceri, prevederi care au fost amanate in actualul text pentru 1 ianuarie 2017. I-am spus si presedintelui Romaniei, le-am spus si liderilor politici si reprezentantilor mediului de afaceri ca noi continuam sa prezentam toate datele reale, nu estimari, si pe baza acestora, daca este posibil mai devreme de 1 ianuarie 2017, o parte din masurile care sunt amanate un an pot sa intre in vigoare pentru a sprijini mediul de afaceri in creare de locuri de munca, in taxe mai bine platite, in combaterea evaziunii fiscale", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a mai adaugat ca Senatul a votat Codului Fiscal si "cu siguranta" aceasta va fi votat de Camera Deputatilor si promulgat de presedinte".

Citeste si:

Partidele parlamentare au convenit, joi, dupa discutiile privind Codul Fiscal, reducerea etapizata a TVA, astfel incat taxa va fi redusa la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, impozitul pe constructiile speciale va fi eliminat incepand cu 1 ianuarie 2017, cu o exceptie solicitata de ministrul Agriculturii Daniel Constantin referitoare la constructiile speciale din agricultura, aceasta urmand sa fie eliminata de la 1 ianuarie 2016.

Cat despre supraacciza la carburanti, aceasta va fi eliminata incepand cu 1 ianuarie 2017.