Premierul Victor Ponta a prezentat, marti, intr-o conferinta de presa, date recente ale ANAF care arata ca Administratia Fiscala a incasat, in luna august 2015, cu 1,2 miliarde lei mai mult fata de aceeasi luna a anului trecut, scrie Mediafax.

Victor Ponta a decarat ca, in ciuda reducerii TVA la alimente, a taxei pe constructii, a cresterii contributiei la pilonul privat de pensii si a reducerii CAS, ANAF a incasat in luna august 2015 cu 1,2 miliarde lei mai mult fata de aceeasi perioada din 2014.

"Cu patru masuri de scadere pentru buget, luna august 2015, am incasat nu cu un miliard cum am spus eu ieri (luni n.r.), ci cu un miliard 200 de miloane de lei fata de luna august 2014. Sunt 250 de milioane de euro intr-o singura luna", a aratat Ponta.

De asemenea, premierul a prezentat incasarile ANAF la bugetul de stat si pentru primele opt luni ale acestui an.

"In anul 2015 pe primele 8 luni am incasat 130 de miliarde, venituri administrate de ANAF, fata de 100 de miliarde in aceeasi perioada a anului trecut. Deci in opt luni, cu patru taxe scazute, cu zone de scadere pentru buget am incasat peste doua miliarde de euro, numai ANAF. Ce este cel mai important din punctul meu de vedere pentru discutia despre Codul Fiscal si despre masurile pe care le vom lua la anul - TVA, in luna august 2015 cu 9 la suta cota nu cu 24 a fosr de 4,373 miliarde fata de 3,9, deci cu 400 de milioane de lei in plus", a declarat Ponta.

Premierul a adaugat ca prin prezentarea acestor cifre vrea sa demonstreze "faptul ca economia romaneasca raspunde la acesti doi stimuli: la o reducere controlata a taxelor si la o activitate eficienta a ANAF".

"Amandoua au fost masuri extrem de contestate, asa e normal intr-o democratie sa nu reducem TVA, sa nu reducem CAS, ANAF e prea dur ca face controale prea multe si nu combate evaziunea fiscala. Rezultatele sunt insa cele pe care le vedeti, vreau sa spun ca prin munca romanilor, a companiilor romanesti, prin reduceri de taxe si prin activitatea ANAF bugetul a incasat, doar pe primele opt luni, cu 2,5 miliarde de euro in plus", a adaugat premierul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri