Presedintele International Leasing, Ioana Necula a declarat ieri ca leasing-ul se francizeaza si piata se schimba catre servicii persoanalizate de leasing
"Acum se stratifica aceasta piata a leasing-ului", a declarat Necula la The Money Channel. Necula a adaugat ca exista o diferenta mare intre leasing-ul care poate fi asigurat unei companii cu trei angajati si cel al unei societati mai mari, iar din aceasta cauza, piata va oferi mai multe servicii personalizate de leasing. De asemenea, presedintele companiei a declarat ca in ciuda faptului ca piata este dominata de leasing-ul auto, tendintele sunt de crestere ale leasing imobiliar si pentru achizitionarea echipamentelor.

Potrivit statisticilor afisate miercuri de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), citate de NewsIn, forma de leasing predominanta in primul semestru al anului 2006 a fost cea a leasing-ului de autovehicule. in proportie de 89,86% (556,08 milioane euro), ponderea este detinuta de leasingul de autovehicule, din care 77,92% (439,25 milioane euro) reprezinta autoturismele, autoutilitarele - 12.69% (70,56 milioane euro), restul fiind atribuit altor autovehicule (comerciale grele, motociclete, ATV, etc).

"Este de remarcat cresterea ponderii echipamentelor industriale, de la 5,5% in primul semestru al anului 2006, la 9,16% (56,67 milioane euro) in primul semestrul al anului 2006", se comenteaza in comunicat ASLR.

Leasingul imobiliar a inregistrat o valoarea a contractelor finantate de de 6,07 milioane euro, ceea ce reprezinta 0,98% din totalul valorii bunurilor finantate de membrii ASLR.

Potrivit datelor afisate marti de Asociatia de Leasing si Servicii Financiare neBancare (ALB), tot leasing-ul de autovehicule a dominat piata. "Diversitatea finantarilor acordate sectoarelor economiei nationale reiese din faptul ca 29% (233,2 milioane euro) din totalul finantarilor au vizat echipamentele cu scop industrial, 6% (50,3 milioane euro) sectorul imobiliar si 65% (527 milioane euro) sectorul transporturilor, se spune in comunicatul ALB, trimis pe 5 august.

In ceea ce priveste sectorul transporturilor, autoturismele detin o cota de piata de 56%, vehiculele comerciale grele 30%, vehiculele comerciale usoare 12% , iar alte tipuri de vehicule, un procent de 2% din total.

Echipamentele industriale reprezinta o cota de 41% in domeniul constructiilor, fiind urmate de echipamentele destinate procesarii metalului, cu un total de 11%, alte echipamente destinate industriei alimentare (8%), IT (11%), industriei petrolului (4%), agriculturii (2%) si altor domenii (23%): birotica, mobila, echipament medical, imprimare si procesare, echipament chimic, agricultura.

Finantarea sectorului imobiliar este dominata de sectorul cladirilor industriale si comerciale, cu un total de 45% , in timp ce restul de 53% reprezinta sectorul rezidential si al blocurilor de apartamente, iar 3%, domeniul spatiilor de birouri, clasele A, B si C.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri