Ioana Petrescu, propusa de Victor Ponta ca vicepresedinte al BEI

Premierul Victor Ponta a propus-o si o sustine pe Ioana Petrescu, fost ministru de Finante, pentru preluarea functiei de vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii (BEI), au confirmat joi pentru Agerpres surse guvernamentale.

Astfel, Ioana Petrescu urmeaza sa-l inlocuiasca in functia de vicepresedinte BEI pe Mihai Tanasescu, anterior ministru de Finante si reprezentant al Romaniei la FMI in perioada 2007-2012.

Ioana Petrescu a ocupat functia de ministru al Finantelor in perioada martie – decembrie 2014. In prezent ea este consilier al premierului Victor Ponta si totodata seful Guvernului la conducerea Consiliului pentru aplicarea politicii in domeniul ajutorului de stat.

Dupa ce a terminat liceul Mihai Viteazul din Bucuresti, Ioana Petrescu a plecat la studii in SUA, obtinand o licenta in economie si matematica la Wellesley College si un doctorat si masterat in economie la Universitatea Harvard. Dupa finalizarea studiilor, Ioana Petrescu a ocupat functia de profesor de economie in cadrul Facultatii de Politici Publice de la Universitatea Maryland, iar apoi a lucrat pentru American Enterprise Institute (AEI).

Citeste si:
Pranz cu Ioana Petrescu: Cum sa ti se ceara scaderea TVA in piscina
Pranz cu Ioana Petrescu: Cum...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri