Actionarii Bancii Romane pentru Dezvoltare (BRD)-Group Societe Generale vor decide miercuri daca grupul financiar va intra pe piata fondurilor de pensii private si daca va emite, in perioada 2006-2007, obligatiuni in valoare maxima de 500 milioane euro, informeaza NewsIn. La art. 5 din Actul Constitutiv al bancii, referitor la obiectul de activitate al societatii, se va introduce un nou aliniat referitor la distribuirea unitatilor de fond ale fondurilor private de pensii.

Ca urmare a aprobarii Legii Pensiilor Private, BRD-Group Societe Generale isi completeaza actul constitutiv ca sa poata face distributie pentru aceste tipuri de instrumente financiare. Conditiile acestei emisiuni au fost puse la dispozitia actionarilor intr-o nota, iar consiliul de administratie al bancii urmeaza sa stabileasca parametrii individuali ai fiecarei emisiuni.

In cazul in care miercuri nu se intruneste cvorumul prevazut de lege, AGEA este convocata pentru data de 7 septembrie.

BRD SocGen este listata la Bursa de Valori Bucuresti din 2001, iar actiunile sale sunt tranzactionate la prima categorie a acesteia. Banca detinea active in valoare de 22,3 miliarde lei (6,24 miliarde euro) la jumatatea acestui an si controla 15,48% din piata bancara romaneasca dupa acest criteriu.