Radu Craciun, BCR: Romania nu are cum sa adere la Zona Euro nici macar in 2021

Romania nu are cum sa adere la Zona Euro nici macar in 2021, nu mai vorbesc de 2019, daca nu vom avea un diferential de crestere fata de tarile din zona monetara unica in fiecare an de aproximativ 3-4%, a declarat Radu Craciun, economist sef BCR, la un eveniment organizat de banca.

"Una dintre afirmatile pe care le-am vazut foarte frecvent facute in ultima vreme, afirmatii care in general nu sunt tratate in context si de multe ori sunt superficiale, este ca Romania trebuie sa accelereze cresterea economica cu orice chip pentru a recupera decalajul fata de Uniunea Europeana. Este un obiectiv si o declaratie pe care am facut-o de altfel si eu in nenumarate ocazii mai ales in contextul in care se vobea de tinta aderarii la Zona Euro, dar in cazul careia explicam ca Romania nu are cum sa adere la zona monetara unica nici macar in 2021, nu mai vorbesc de 2019, daca nu avem un diferential de crestere fata de Zona Euro in fiecare an de aproximativ 3-4%", a declarat Radu Craciun (foto).

In opinia sa, acest lucru inseamna ca Romania trebuie sa isi stabileasca un obiectiv de crestere de 4-5% cu orice chip, in orice conditii. "Ceea ce se pierde din vedere este ca o crestere economica se poate realiza in diferite moduri, nu numai prin stimularea consumului. Mergem inainte cu ideea cresterii economice prin consum fara sa intelegem ca nu este foare important doar sa atingi obiectivul, ci si cum il atingi", a mai spus Radu Craciun.

Sursa foto: Mediafax
Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri