Banca Centrala Europeana (BCE) va stabili limitele de capital pentru majoritatea celor 123 de banci pe care le supravegheaza in zona euro, a declarat o persoana apropiata situatiei, transmite Bloomberg.

Sursa a precizat ca au fost aprobate planurile pentru procesele de supraveghere si evaluare a circa 100 de banci, la o sedinta a Mecanismului Unic de supraveghere, divizie a BCE, din 3-4 septembrie. Un purtator de cuvant al BCE a refuzat sa comenteze, potrivit Mediafax.

BCE, care din noiembrie 2014 este principala autoritate de supraveghere a sectorului financiar din Europa, promoveaza cresterea nivelului si calitatii capitalului bancilor din zona euro si lucreaza la corelarea mai buna a masurilor de supraveghere din cele 19 state din regiune.

Planurile autoritatii de supraveghere stabilesc un nivel al capitalului unei banci corespunzator profilului de risc si modelul de afaceri al acesteia, suplimentar fata de nivelul legal minim.

BCE lucreaza la finalizarea proiectelor pentru aceste planuri si va acorda bancilor o perioada limitata de timp pentru a raspunde propunerilor, inainte ca acestea sa devina obligatorii, a precizat sursa.

Pietele financiare in T2:...
Citeste si: Pietele financiare in T2: Erste se asteapta la mentinerea cresterii

Sursa foto: Shutterstock / Zona Euro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Erste: T4 arata mai prost in Europa decat in SUA