Misu Negritoiu, presedintele ASF, a declarat ca nu vede nici un motiv pentru ca unii asiguratori sa creasca pretul la politele RCA ca urmare a falimentului companiei Astra Asigurari, potrivit 1asig.ro.

"Impactul acestei situatii a Astra nu este de natura sa creasca costurile pentru ca noi banii ii avem. Vom avea grija ca sa nu se speculeze aceasta situatie din motive subiective", a spus Misu Negritoiu. Acesta a fost prezent, marti, la Comisia pentru buget a Camerei Deputatilor pentru a sustine proiectul de lege privind autorizarea si supravegherea activitatii de asigurare si reasigurare,

Presedintele ASF a mai mentionat, marti, ca exista resurse suficiente pentru plata daunelor de la Astra Asigurari. "Oamenii sau serviceuri-le nu trebuie sa isi faca griji cu privire la asta pentru ca bani sunt suficienti", a subliniat el.

"Noi deja am inceput sa preluam dosarele de la Astra. Monitorizam cererile si situatiile de la service, de la asigurati, cat si de la Astra. Am inceput sa angajam evaluatori si ne organizam reteaua in toata tara. Nu vom putea, insa sa facem plata efectiva pana cand nu se declara falimentul societatii, dar administram dosarele, le aprobam si cand avem posibilitatea le si platim", a explicat Misu Negritoiu.

Citeste articolul integral pe 1asig.ro.

Asiguratorii straini sunt...
Citeste si: Scot asiguratorii straini bani din tara prin reasigurare?


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
UNSAR: Piata de asigurari RCA, mult mai zdruncinta acum decat in 2009