Divizia de leasing a Erste Bank si-a publicat rezultatele financiare atat pentru filiala din Romania cat si pentru intreg grupul, sectorul imobiliar avand o pondere semnificativa in afacerile institutiei financiare
Filiala din Romania a Grupului Immorent a inregistrat un nou volum de business in valoare de 12,2 milioane euro in primele sase luni ale anului 2006, dintre care 9,4 milioane euro in segmentul de leasing imobiliar. Leasing-ul imobiliar reprezinta un element de interes major pentru Immorent Romania.

Compania a lansat mai multe proiecte pe acest segment de piata de la inceputul anului, inclusiv cladirea pentru birouri si spatii de depozitare SC Terranova Imobiliare s.r.l din Bucuresti, cu o investitie de 3,6 milioane euro in primul semestru al anului. Tot atunci, Immorent Romania a finantat facilitati de productie si birouri pentru GDM RO Electronics s.r.l., situate in Baiculesti.

Segmentul de leasing imobiliar are un potential de crestere excelent, desi pentru moment reprezinta numai 2% din totalul pietei de leasing din Romania, fata de pietele occidentale, unde leasing-ul imobiliar acopera 15-20%. Noi ne concentram asupra dezvoltarii operatiunilor noastre in domeniul imobiliar, pentru a deveni un jucator important in domeniul leasing-ului imobiliar. Rezultatele pe care le-am inregistrat in prima jumatate a anului confirma ca am pornit pe drumul cel bun pentru a ne atinge obiectivul, a declarat Harald Trinkl, Managing Director Immorent Romania.

Rezultate de succes in prima jumatate a anului, pentru toate regiunile

In primele sase luni ale lui 2006, Immorent si-a crescut volumul total al noilor contracte de leasing la 834,9 milioane euro, o crestere de aproape 75% fata de anul anterior (Grupul a inregistrat un volum de noi contracte de leasing in valoare de 476,4 milioane euro in 2005).

Immorent a castigat o pozitie de lider in randul companiilor austriece de leasing, atat in Austria, cat si in segmentul cross-border, cu o cota de piata de 14% si un volum de noi contracte in valoare de aproximativ 500 milioane EURO la jumatatea anului 2006, conform statisticilor publicate de Asociatia Companiilor Austriece de Leasing.

In segmentul leasing-ului imobiliar, Immorent Group a inregistrat un volum de noi contracte in valoare de aproximativ 91,5 milioane euro pentru 2006 in Austria, in timp ce filialele din tarile Europei Centrale si de Est (ECE) au contribuit la rezultatele totale cu aproape 182,4 milioane euro (169,8 milioane euro in 2005).

Desi activitatea sa se concentreaza in principal asupra leasing-ului imobiliar, Immorent a inregistrat rezultate remarcabile si in segmentul leasing-ului de echipamente. Experienta noastra in domeniul leasing-ului de echipamente se dovedeste a fi tot mai valoroasa. Mai mult, alaturi de Erste Bank si Sparkassen, premisele noastre pentru dezvoltare si obtinerea succesului pe piata inregistreaza o crestere continua, a declarat Gertrud Meisel-Ortner, membru al Comitetului Director al Immorent Group.

Cu un volum al noilor contracte de leasing in Austria si pe segmentul cross-border in valoare de 133,2 milioane euro (112,3 milioane euro in 2005), si o cota de piata de aproximativ 15%, compania se pozitioneaza pe primul loc in randul companiilor austriece de leasing, in ceea ce priveste noile contracte.

Performantele totale foarte bune s-au reflectat si in activitatea filialelor din tarile Europei Centrale si de Est (ECE), care au avut o contributie substantiala la volumul total al noilor contracte de leasing. Leasing-ul joaca un rol substantial in consolidarea economiei din tarile ECE, ca urmare ne asteptam ca filialele noastre din aceasta regiune sa isi mareasca in viitor contributia la rezultatele companiei, a adaugat Meisel-Ortner.

Oficialii Immorent estimeaza ca in urmatorii cativa ani aceasta crestere economica dinamica inregistrata la ora actuala in tarile ECE se va mentine si chiar va avea o mai mare contributie. Dupa primele sase luni ale lui 2006, volumul noilor contracte de leasing din ECE a crescut cu 23,5%, ajungand la 335 milioane euro, fata de 271,2 milioane euro in 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri