Banca Comerciala Romana (BCR) a renuntat la vanzarea unor credite neperformante in valoare de circa 2,7 miliarde de euro, din cauza ofertelor prea scazute, au declarat doua persoane apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Blackstone Group si Lone Star Funds erau singurii ofertanti ramasi pentru portofoliul scot la vanzare de BCR, numit Proiectul Neptun, care consta in credite ale unor companii si credite imobiliare, au aratat sursele, potrivit Mediafax.

Una dintre persoane a precizat ca ofertele pentru acest portofoliu au fost prea scazute.

Purtatorul de cuvant al BCR, Ionut Stanimir, a refuzat sa comenteze, ca si purtatorii de cuvant care reprezinta Lone Star si Blackstone. Un purtator de cuvant al Erste Group Bank, proprietarul BCR, a refuzat la randul sau sa comenteze.

Directorul de risc al Erste, Andreas Gottschling, a declarat in august ca grupul austriac va lua in considerare doar oferte cu o reducere "foarte modesta" fata de valoarea contabila a creditelor neperformante, atunci cand le va scoate la vanzare.

Efectele taxei pe "lacomie",...
Citeste si: Reversul taxei pe "lacomie" - bancile imprumuta tot mai greu statul

BCR, cea mai mare banca din Romania, a inregistrat in primul semestru un profit net de 603,4 milioane lei (135,7 mil. euro), de la pierderi de 276 milioane lei in intervalul similar din 2014, dupa ce costurile cu provizioanele s-au redus de la 1,3 miliarde lei la 26,2 milioane lei, pe fondul curatarii portofoliului.

BCR a trecut pe profit in primul trimestru al anului, cand a raportat un rezultat de 344 milioane lei (77,1 mil. euro), continuand cu un profit net de 259,4 milioane lei in al doilea trimestru.

BCR si-a redus drastic costurile cu provizioanele, de la 1,3 miliarde lei (293,6 mil. euro) in primul semestru al anului trecut la 26,2 milioane lei (5,9 mil. euro) la finele lunii iunie, in urma procesului intens de curatare a bilantului de credite cu probleme.

Rata creditelor neperformante s-a redus la 23,1%, de la 29,3% in iunie 2014, in conditiile reducerii generale a portofoliului de credite determinata de recuperari, vanzari de portofolii de finantari neperformante si scoateri in afara bilantului.

ING Bank Romania, profit net...
Citeste si: ING Bank, profit mai mare cu 35% la 9 luni si cresteri pe digital


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Bancile au vandut credite neperformante de 1 mld. euro in 2018