Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), una dintre cele patru banci prin care se deruleaza Programul Fermierul 2006 , a angajat, pana la 31 august 2006, toate fondurile pentru cofinantare Sapard si aproximativ 13% din fondurile fara cofinantare Sapard. Astfel, CEC finanteaza 87 proiecte din 22 de judete, insumand 20,6 milioane lei.
Fondurile acordate prin Programul Fermierul 2006 au o dobanda de 5% pe an si sunt destinate producatorilor agricoli individuali inregistrati in Registrul exploatatiilor agricole, asociatiilor agricole familiale, asociatiilor de producatori agricoli, grupurilor de producatori si cooperative agricole, societatilor agricole private si asociatiilor agricole cu personalitate juridica, societatilor comerciale cu capital privat, constituite conform legislatiei in vigoare, anunta un comunicat al bancii.

Creditele acordate in cadrul acestui program beneficiaza de un sistem flexibil de garantare, care poate fi facuta si prin intermediul fondurilor de garantare, astfel: in proportie de 100% din valoarea creditului, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR); in proportie de 70% din valoarea creditului, prin intermediul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

CEC va acorda in continuare credite pentru cofinantare Sapard, precum si pentru alte proiecte rurale, care nu fac parte din programul Fermierul, din resurse proprii, in conditiile standard ale bancii.

CEC are in prezent un capital social de 149,7 milioane lei noi, active totale de peste 6 miliarde lei noi si o retea de 1.391 unitati, in mediul urban si rural. Banca are ca obiectiv principal in 2006 cresterea cotei de piata prin atragerea de noi clienti, persoane fizice si juridice, concomitent cu mentinerea clientelei actuale, pregatind in permanenta noi produse si servicii in concordanta cu standardele practicate de celelalte banci din Romania.

C.E.C. se afla in continuare intr-un amplu proces de restructurare, urmand sa fie privatizata. A fost complet reorganizata activitatea bancii, atat la nivel central, cat si in teritoriu, a crescut numarul personalului care lucreaza direct cu clientii, concomitent cu reducerea numarului de salariati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri