Divizia de leasing a Raiffeisen devine IFN

Actionarii Raiffeisen Leasing au decis transformarea companiei in societate pe actiuni si adaugarea la titulatura a sintagmei \"Institutie Financiara Nebancara \" (IFN), a anuntat Monitorul Oficial.

Capitalul social varsat al societatii este in valoare de 14,93 milioane lei, divizat in 1.493.540 actiuni, avand o valoare nominala de 10 lei si detinut in proportie de 99,9% de actionarul Raiffeisen Leasing International Gesellschaft M.B.H., alti actionari fiind Raiffeisen Bank SA, Raiffeisen Capital & Investment, SAI Raiffeisen Asset Management SA si Raiffeisen Services SRL.

In anul 2005, Raiffeisen Leasing a incheiat contracte in valoare de 137 milioane euro. Din totalul portofoliului de contracte incheiate, 17% au reprezentat contracte pentru leasing de echipamente, 45% pentru leasing de autoturisme, iar leasingul pentru vehicule comerciale a reprezentat 38%. in primul trimestru al anului 2006, Raiffeisen Leasing a inregistrat o crestere cu 30% a volumului finantarilor, dezvoltandu-se mai ales pe segmentul de echipamente, se spune pe pagina de web a companiei.

Raiffeisen Leasing a intrat pe piata romaneasca in iulie 2002, fiind formata atunci din doua companii deja existente: Camion Aval Leasing Company, companie cu structura si management german, specializata pe vehicule comerciale, si Leasing Danubius.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri