Euro a inceput sedinta de tranzactionare la nivelul de joi seara

Bancile cumparau un euro cu 3,5220 lei si il vindeau cu 3,5270 lei in deschiderea sedintei valutare de vineri, la aceeasi cotatie de la inchiderea sedintei din ziua precedenta, pe fondul unui echilibru intre cerere si oferta pe piata valutara, potrivit dealerilor.

"Evolutia de azi de pe piata a urmat acelasi tipar din celelalte zile ale saptamanii. Dupa deschiderea sedintei, cursul a stagnat, variatia fiind foarte redusa, de 10 - 20 lei vechi", a declarat pentru NewsIn, dealerul BCR Narcis Noaghea.

Volatilitatea redusa din piata valutara romaneasca este in acord cu ceea ce se intampla pe pietele din tarile vecine, in special in Ungaria si Polonia, ale caror monede nationale au un curs stabil fata de euro, a apreciat Noaghea. "Volumele tranzactiilor sunt relativ mari astazi, insa se remarca un echilibru aproape perfect intre cererea si oferta de valuta, de unde si volatilitatea redusa a cursului", a adaugat dealerul BCR.

Pe pietele internationale, moneda americana era cotata la nivelul de 1,2720 dolari/euro, apropiat de nivelul de joi seara.

BNR a afisat vineri o medie a dobanzilor cu scadenta de 24 de ore (overnight) de 8,13% la depozitele atrase (BUBID), in crestere cu 0,03 puncte procentuale fata de dobanda de joi, iar dobanda medie la depozitele plasate (BUBOR) era de 8,97% pe an, respectiv cu 0,01 puncte mai mult decat in ziua precedenta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri